FunX

Heb jij een WhatsApp-vinger of tabletkramp?

  1. Newschevron right
  2. Heb jij een WhatsApp-vinger of tabletkramp?
Vroeger had je de muisarm of een sms-duim, maar nu is er volgens een recent artikel weer iets nieuws: tabletkramp en de WhatsApp-vinger. Fernando vraagt aan Drs. Harald Miedema van Rotterdam University of we te maken hebben met een nieuw probleem of een broodje aap verhaal.

De tabletkramp en de WhatsApp-vinger zijn volgens Harald Miedema niet helemaal nieuw. "Eigenlijk is het met nieuwe technologie├źn zoals smartphones en tablets ook zo dat je nieuwe vormen van belasting krijgt van de handen, door die verschillende apparaten. Als je dat heel intensief gebruikt, dan kan het zijn dat je overbelasting ervaart en daardoor met zulke klachten naar de fysiotherapeut gaat."

Gelukkig is er ook een oplossing: Als je veel klachten hebt, dan moet je het verband leggen en het gebruik van je mobieltje of tablet verminderen. Wat volgens Drs. Harald Miedema ook kan helpen is aandacht besteden aan de positie of houding waarin je het gebruikt. Mocht het je zo niet lukken, vraag dan advies. "Het is niet iets om je heel erg zorgen over te maken, maar het is wel iets om serieus te nemen, zodat het niet erger wordt."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69294224&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie