FunX

Terugblik op de Reggaeweek

  1. Newschevron right
  2. Terugblik op de Reggaeweek
Reggae, FunX takes you there! Op Tweede Paasdag werd de reggaeweek op FunX afgesloten met de Reggae Top 100 en de ReggaeMiX van DJ Idriss. Het was een overvolle week, met veel lekkere reggae tunes. Heb je het gemist? Blik dan in deze blog terug op alle cadeautjes die FunX je gaf. Denk aan Reggae Radio met 24 uur per dag reggae music, de gratis Jamrock Reggae Mixtape, en nog veel meer!


Reggae Top 100
Ook dit jaar stelde jij de unieke Reggae Top 100 samen, door te stemmen op www.funx.fm. Op Tweede Paasdag hoorde je de Top 100 op FunX, en de top 3 die nog niet bekend gemaakt was. Reggae legende Bob Marley voert de lijst weer aan met 'No Woman, No Cry', net als vorig jaar. Nog even terugblikken op de Reggae Top 100 2007? Dat doe je hier.

Jamaica
Als je gestemd hebt op de Reggae Top 100 maakte je kans op de waanzinnige reis naar Jamaica. Regilio gaf de reis weg aan de gelukkige winnares: Minerva. Binnenkort ligt zij met een vriend(in) op het stralende strand van het reggae eiland Jamaica!

Ziggi's nieuwe single
Nederlands eigen reggae artiest Ziggi gaf je afgelopen weken 3 tracks van zijn nieuwe album, en jij kon kiezen welke straks in de winkels ligt. De stemmen zijn inmiddels geteld... Zaterdag 22 maart maakte Ziggi in het programma van de Goodfellas bekend dat zijn nieuwe single "Need to Tell You This" wordt. Wanneer de track te krijgen is? FunX houd je op de hoogte!

{youtube}XCqG-QlLuh4&hl=nl{/youtube}

Dossier: Reggae
En toen was er reggae. Maar waar komt het eigenlijk vandaan? Wie is de grondlegger? En wat is Rastafari nou precies!? Alle vragen en antwoorden met betrekking tot reggae muziek en geloof heeft Mylene op een rijtje gezet in haar blog


ReggaeMiX
Direct na de Top 100 luisterde je Tweede Paasdag naar de ReggaeMiX van DJ Idriss, 1 uur lang de lekkerste reggae tunes met onder andere tracks van Sean Paul, Beenieman en Collie Buddz. Luister hier ook de ReggaeMiX van 2007.

Jamrock Reggae MiXtape
De heren van Jamrock zijn de studio voor je ingedoken om speciaal voor de reggaeweek een MiXtape te maken die je nu gratis kunt downloaden.

Reggae Radio
Er komt reggae uit je speakers! Tune nu in op Reggae Radio via www.funx.fm. Want naast FunX Slow Jamz Radio presenteert FunX nu ook 24/7 reggae! Met muziek van onder andere legende Bob Marley, Gentleman, Tanya Stephens, Postman en Sean Kingston.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/daphne_reggaeradioonlene.wma {/wmaremote}

Interview Collie Buddz
Ook Collie Buddz hoor je voorbij komen, Q-bah interviewde hem in Tilburg. Check het hier. Of lees de blog van Melvin over Collie Buddz hier.

Reggae Redactie
Een speciale Reggae Redactie ging van 17-24 maart voor je aan de slag om je al het nieuws omtrent de muziekstijl te brengen. Lees bijvoorbeeld 'Postman goes international' en 'Sizzla en Jah Cure weer bevriend'. Jah Cure komt naar Nederland en zelfs van koninklijke huize is er interesse in de reggae music. En is er een Reggae Sista opgestaan? Ook na de reggaeweek houdt FunX je uiteraard op de hoogte van al het muzieknieuws!

Interview Sean Kingston
Q-bah interviewde hét gezicht van de FunX Reggaeweek: Sean Kingston. Hieronder check je het!

{youtube}eb1vTbAYWvY&hl=nl{/youtube}

Commercials & Billboards
De Jamaicaanse Sean Kingston presenteerde het muzikale thema op FunX. Je ziet en hoort hem in de commercial en de making of van de commercial. Klik op onderstaande balkjes om deze te bekijken.

{slide=Commercial 30 sec} {wmvremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/commercials/reggae2008_30_001.wmv{/wmvremote}

{/slide}


{slide=Making Of} {wmvremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/commercials/reggae2008_making_of.wmv{/wmvremote}

Ster advertentie
Ster advertentie