FunX

Akwasi ontvangt speciale Power Award voor zijn inzet voor Black Lives Matter

foto: Foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Akwasi ontvangt speciale Power Award voor zijn inzet voor Black Lives Matter

Als 2020 ons iets bewezen heeft, is dat het behalve een pittig jaar ook een jaar van strijd en hoop is. Dit jaar was het jaar waarin wij samen massaal zeiden dat het klaar is. Genoeg is genoeg. We're done with it. Black Lives Matter! Er is op geen enkele manier meer plek voor racisme en we sluiten onze ogen er niet langer meer voor. Speciaal voor zijn keiharde inzet voor Black Lives Matter ontving Akwasi dit jaar tijdens de FunX Music Awards 2020 een speciale Power Award.

Eerste Power Award

Het is de eerste keer dat er een speciale Power Award wordt uitgereikt tijdens de FunX Music Awards. Hij draagt misschien geen cape, maar Akwasi is dit jaar de held en het boegbeeld geweest in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland. Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause. Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient.

'Onderdrukking mag er niet zijn'

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", zegt een overrompelde Akwasi. "Ik ben heel erg blij met wat ik nu krijg en ben FunX superdankbaar voor de erkenning. Deze award wil ik graag opdragen aan iedereen die wel eens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi 'm nog hoger en raak de sterren aan."

"Ook voor alle mensen die achter, voor en naast mij staan: het gaat niet om mij, maar om iets veel groters. Het gaat om ons allemaal. Dit is voor iedereen die strijdt voor gelijkwaardigheid en die de struggle kent. Onderdrukking mag er gewoon niet zijn. Deze erkenning geeft heel veel kracht, want nu zie ik in dat er ook nog liefde kan zijn naast alle haat die ik krijg."

Ster advertentie
Ster advertentie