FunX

Kookruzie tussen Lange Frans en Fonk Loks

  1. Newschevron right
  2. Kookruzie tussen Lange Frans en Fonk Loks
De hiphop scene staat bekend om de battles en beefs. De meest recente ruzie is wel heel bijzonder; een kook beef! Sinds kort heeft Lange Frans zijn eigen kookprogramma 'Op z'n Frans'. De rapper kookt hierin elke week met een vriend uit de muziekwereld. De show wordt uitgezonden op de site Urban Control.

Het probleem is echter de er een soortgelijk programma bestaat. Het begon anderhalf jaar geleden met 'Hiphop ala Carte' dat gepresenteerd werd door Fonk Loks. Tegenwoordig heet het programma 'Loks Kitchen' en is hier en daar aangepast. De kok is behoorlijk pissig na het zien van de show van Frans.

Hetzelfde
In 'Op z'n Frans' komen volgens Loks precies dezelfde thema's aan bod; "Één, hij kookt voor een hiphopartiest. Twee; hij vraagt wat hij lekker vindt om te eten. Hij vraagt dan zijn laatste avondmaal en hij vraagt wat hij van diegene kan verwachten de aankomende tijd. Dat zijn precies die dingen die ik ook al in het begin heb verzonnen en hij die ook doet in die 5 minuten."

Diss track
Lange Frans heeft nog niet persoonlijk gereageerd op Fonk Loks. Daarom heeft de hiphop-kok voor deze situatie een diss track opgenomen. Morad en Shay hebben voor de uitzending van Fresh'n Up wel contact opgenomen met Lange Frans en hij had er het volgende over te zeggen: "Ik wil er niks over kwijt. Er zijn honderden kookprogramma’s op tv en op internet. Ik wil hier niks over kwijt." Beluister het interview en het nummer hieronder terug.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F74253203"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie