FunX

Rafello is cameraman, maar heeft inmiddels al twee singles, waaronder 'Honkbalpoort'

  1. Newschevron right
  2. Rafello is cameraman, maar heeft inmiddels al twee singles, waaronder 'Honkbalpoort'

Hij is begonnen als cameraman bij Van Klasse, maar had allang een passie voor rap. Rafello dropte een paar weken geleden zijn eerste track Honkbalpoort en de oldskool vibes zijn echt te real! Hij is deze week Artist of the Week bij Jouw Stad en kwam daarom bij Dyantha langs om over Honkbalpoort te vertellen.

minifilm

Het verhaal van Honkbalpoort is best wel duister en zou zomaar eens de story van iemand anders kunnen zijn. Maar in ieder geval niet die van Rafello: "Het is fictief. De hoofdpersoon is een loser, die besluit om iemand te beroven. Het gaat niet goed, maar aan de andere kant haalt hij er ook zijn winst uit. Daarna gaat hij echt leven. Maar dat geld heeft hij snel gekregen, dus dat gaat ook snel weer op. Uit wanhoop wil hij die beroving herhalen, maar dat loopt slecht af."

cameraman

De videoclip van Honkbalpoort past echt precies bij het verhaal van de track. Rafello nam de rol van regisseur, cameraman en editor op zich en wist de videoclip daarom op deze manier te creëren. "De beat was er eerst en daarna vloeide de rest er gewoon uit. Dus ik had al een idee van wat ik wilde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

esko

Rafello heeft niet zomaar al die rollen op zich genomen, de rapper is namelijk opgeleid tot cameratechnicus. Daarnaast is hij ook cameraman bij Esko's label Van Klasse. Bij #FIRST vertelde Rafello dat de producer hem heeft overtuigd om van Honkbalpoort een echte single te maken, ondanks dat het juist een freestyle was.

"Ik zocht naar een beat voor de freestyle, omdat ik die om de week op het kanaal van Van Klasse gooide. Ik schreef de tekst en de bars werden steeds meer. Ik liet het aan Esko horen en hij had zoiets van, "Dit is geen freestyle, dit moet een single worden'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie