FunX

Isabelle studeerde af op squirten: ''Ik durfde mezelf acht jaar niet meer aan te raken''

  1. Newschevron right
  2. Isabelle studeerde af op squirten: ''Ik durfde mezelf acht jaar niet meer aan te raken''

Geloof het of niet, de 26-jarige Isabelle Griffioen studeerde af op squirten. In haar project bedgirls gaat ze in gesprek met haar moeder en oma over masturberen. Isabelle studeerde reclame op de Willem de Kooning Academie: ''Dat gaat over het aanzetten tot verandering van gedrag. Ik wilde de PR van squirten verbeteren.'' Keizer en Shay waren benieuwd naar haar opvallende keuze en belden haar op.

''Toen ik twaalf jaar was, kwam ik voor het eerst klaar. En er kwam best veel vocht uit mij, waardoor ik mezelf acht jaar lang niet meer durfde aan te raken.''

Taboe

Squirten is iets wat vooral in porno voorkomt, maar in het dagelijkse leven wordt er weinig over gesproken. Isabelle hoopt dat daar snel verandering in komt, want ze vindt het zonde dat mensen bang worden van hun eigen seksualiteit.

''Het is niet iets om op te hemelen of naar beneden te halen. Het is gewoon natuur.''

Moeder en oma

Voor het project nam ze een video op met haar moeder en grootmoeder, terwijl haar broertje alles filmde. Op die manier wil ze erachter komen waar het taboe vandaan komt en hoe de vorige generaties denken over hun eigen seksualiteit. Wanneer hadden zij voor het eerst een orgasme? Hoe denken zij over squirten?

''Ze zeiden zelfs nog nooit te hebben gemasturbeerd, moet je nagaan.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Urine?

De grote vraag is natuurlijk: hoe werkt dat, squirten? Vaak wordt er gezegd dat het urine is, maar dat is helemaal niet het geval.

''Sommige vrouwen hebben een prostaat. Daar kan vocht uitkomen, eenzelfde soort vocht als bij een man. Maar bij een man komt er zaad bij en dat noemen we sperma.''

Ster advertentie
Ster advertentie