FunX

Wanneer ben je een workaholic?

  1. Newschevron right
  2. Wanneer ben je een workaholic?
Sommige mensen vinden het leuk om te werken, terwijl anderen kunnen niet wachten tot de werkdag voorbij is. Dan heb je ook nog de types die uren overwerken en het niet kunnen laten om ook thuis hun werkmail te checken. Wanneer ga je te ver? Wanneer ben je een workaholic? Fernando vroeg het Saskia de Bel, psycholoog voor werk en welzijn.

Saskia zegt dat je een workaholic bent als alles in je leven om je werk draait. "Als je heel veel aan het werk denkt, werkt en je er een kick van krijgt." Volgens de psycholoog gaat het meestal om mensen die een hele sterke wens hebben om vooruit te komen. Het gaat ze vaak om bezig zijn, presteren en daar een aanleg voor hebben. Vaak zijn het volgens haar ook perfectionisten en controlefreaks. "Mensen die hoge eisen stellen hebben een verhoogde kans om workaholic te zijn."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61358969&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie