FunX

Wereld AIDS Dag op FunX

  1. Newschevron right
  2. Wereld AIDS Dag op FunX
1 December staat wereldwijd bekend als Wereld AIDS Dag. Ook FunX besteedt aandacht aan deze dag. In Start hoor je het verhaal van een meisje die zelf met HIV geïnfecteerd is.
In FunX Five hoor je live vanuit het stadhuis in Den Haag de opening van Wereld AIDS Dag en het debat tussen Haagse scholieren en jongeren in Kaapstad, Zuid-Afrika. In Forum hoor je de poll met de AIDS-quiz en een report over Dance4Life, afgelopen weekend in Utrecht.


"Meisje heet? Condoom smelt!"

Aan de vooravond van Wereld AIDS Dag waren de Haagse wethouder Bert van Alphen (foto rechts) en beeldend kunstenaar Ciska de Hartogh te gast in Jouw Den Haag. Wethouder van Alphen vertelde over de tijd dat hij zelf voor de klas stond en seksuele voorlichting gaf aan jongeren. "Toen ik zei dat je altijd met seks een condoom moet gebruiken, zei een van de jongens: 'Maar meester, daar moet u mee oppassen hoor, want als een meisje heet is, smelt het condoom'." Het voorbeeld geeft volgens Van Alphen het belang van seksuele voorlichting aan. Ciska de Hartogh zet zich met haar kunst in voor slachtoffers van AIDS. Op 1 december organiseert ze samen met BUSH Radio in Kaapstad en scholen uit Den Haag een debat over AIDS.

Bert van Alphen aan het woord:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/Bert van Alphen 1.wma{/wmaremote}

Hier alvast een voorproefje voor het jongerendebat:
{wmvremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/TeamA.wmv{/wmvremote}
Ster advertentie
Ster advertentie