FunX

Cultuurverschillen geen probleem in jouw relatie?

  1. Newschevron right
  2. Cultuurverschillen geen probleem in jouw relatie?
'Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen', is een bekend Nederlands spreekwoord, maar klopt het wel? Is het moeilijk om een relatie te hebben met iemand die een andere culturele achtergrond heeft, of overwint liefde echt alles? In CritiX spraken FunX-luisteraars over gemengde relaties.

Acceptatie

We leven in een multiculturele samenleving, dus de kans dat je verliefd wordt op iemand met andere 'roots' is best groot. Toch worden gemengde relaties niet in alle culturen zomaar geaccepteerd.

Stemmen

Op FunX.fm, Facebook en via de FunX-app werd veel gestemd op de stelling: 'Gemengde relaties zorgen altijd voor problemen.' Zo'n 65% was het er niet mee eens. Kortom: Gemengde relaties zorgen niet (altijd) voor problemen.

Reacties

In CritiX met Q-Bah kwamen o.a. de volgende reacties binnen:

Nadra: "Mijn vader is Egyptisch en mijn moeder Nederlands. En mijn ouders zijn al 39 jaar gelukkig getrouwd. The secret? Mijn moeder heeft veel geduld en mijn vader geeft haar altijd gelijk."
Mariska: "Mijn ex-man komt uit Tunesië. Na 9 jaar was de liefde over. Maar ik heb veel geleerd van zijn cultuur."
Dennis: "Gemengde relaties zorgen voor mooie kinderen."
Ashley: "In veel culturen wordt het niet zomaar geaccepteerd. Hindoestanen willen vaak dat je ook met een Hindoestaan trouwt."
Anouschka: "Voor een korte periode kan het, maar niet levenslang."
Si: "Zo'n relatie is gedoemd te mislukken."

Opvallendste fragementen uit CritiX met Q-Bah


Wat vind jij van gemengde relaties?Ster advertentie
Ster advertentie