FunX

Tim Hofman is actie gestart tegen hoge telefoonkosten naar Gaza: "Dit mag niet"

foto: BOOS op YouTube
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman is actie gestart tegen hoge telefoonkosten naar Gaza: "Dit mag niet"

Tim Hofman is een actie genaamd #Maakhetgratis gestart om ervoor te zorgen dat het bellen naar Gaza goedkoper of zelfs gratis zal worden. In de nieuwste aflevering van BOOS sprak hij Selma die gigantisch hoge telefoonrekeningen heeft ontvangen voor het bellen naar haar familie. In de ochtendshow met Fernando vertelt Tim Hofman waarom het zo belangrijk is dat hier verandering in komt.

Hoge kosten

De Palestijnse Selma heeft hele hoge telefoonrekeningen ontvangen na het bellen van haar familie in Gaza. De eerste telefoonrekening die ze ontving, bedroeg zelfs meer dan duizend euro. Daarna volgden nog meer hoge rekeningen. In de nieuwste aflevering van BOOS onderzoekt Tim Hofman hoe dit mogelijk is en waarom telefoonproviders hier geen uitzondering voor maken. "Grote providers passen hun tarieven vaker aan als het gaat om humanitaire rampen. Dit gebeurde ook in Oekraïne. De kosten werden toen sterk verlaagd", vertelt Hofman aan radio-dj Fernando.

Het is volgens hem niet duidelijk waarom deze zelfde regels niet worden toegepast bij de situatie in Gaza. "KPN zegt dat ze dit regelden voor het bellen naar Oekraïne, omdat er een dringend verzoek vanuit Brussel (red. de EU) kwam. Andere providers en ook Brussel zeggen dat dit niet waar is en dat de kosten werden verlaagd op eigen initiatief."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp

Volgens Tim Hofman zijn het de providers zelf die gaan over de tarieven. Waarom deze tarieven nu niet worden verlaagd, zijn voor hem niet duidelijk. Daarom is hij een campagne gestart, genaamd #maakhetgratis, waarmee hij druk wil uitoefenen op de telefoonproviders. "We hebben begrepen dat Selma nu hulp krijgt met haar hoge rekeningen. De hoge telefoonkosten zorgen voor een drempel en dat mag niet. Het is belangrijk voor naasten om hun familie te kunnen spreken."

Gelukkig heeft Hofman ook nog ander positief nieuws te delen. Zo heeft hij contact gehad met iemand die werkzaam is bij Vodafone. Deze persoon heeft de programmamaker verteld dat er in aanloop naar de BOOS-uitzending een mail is uitgestuurd, waarin staat de kosten die gemaakt worden naar Gaza met een vaste mobiele telefoon vergoed kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie