FunX

Postmen en E-Life inspireerden Melodee

  1. Newschevron right
  2. Postmen en E-Life inspireerden Melodee
MC Melodee is naast schrijver en performer ook de frontvrouw van de liveband La Melodia. Daarmee is ze al de hele wereld over geweest, van podia in Japan tot New York. Toch vertelde ze vanochtend in Start dat ze haar inspiratie ook uit Nederlandse acts als Postmen en E-Life heeft gehaald.

Melodee draait al jaren mee in de muziekbusiness en om dit te onderstrepen bracht ze op 1 april haar nieuwe album 'My Tape Deck' uit. De cd is volledig geproduceerd door Cookin’ Soul en is het vervolg op haar mixtape 'Check Out Melodee'. Check hieronder een voorproefje van het album.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F84118445"></iframe>
{/source}

Control Freak

Wat veel mensen niet van MC Melodee weten is dat ze het liefst alles zelf doet, omdat ze een controlfreak is. Ze is afgestudeerd als organisatiewetenschapper en dat is waarschijnlijk de link: “Een vak als projectmanagement gebruik ik nog heel vaak. Ik ben een artiest maar ik doe eigenlijk alles zelf. Als ik een album uitbreng dat ik zelf het grootste gedeelte van de productie doe, of de videoclips produceer of soms zelf het fysieke product maken.”

Postmen

De documentaire over Postmen en E-Life die onlangs op YouTube werd gepost, heeft Melodee jaren geleden geïnspireerd. “Gewoon Nederlandse gasten die je op een podium ziet optreden. dat heeft me ook geïnspireerd.” Als je goed kijkt, dan zie je dat de femcee ook in de docu opduikt. Hoe het haar heeft beïnvloed, kon je vanochtend live bij FunX horen:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F87241472"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie