FunX

Nathalie: "Miss Australië had groene kleurlenzen"

  1. Newschevron right
  2. Nathalie: "Miss Australië had groene kleurlenzen"
De Miss World verkiezing is weer achter de rug en Miss Nederland Nathalie den Dekker is weer terug in het land. In FunX Start vertelde ze vanochtend meer over de positieve en negatieve ervaringen die ze in China heeft beleefd.


Castingbureau
Miss Nederland (World) is dit jaar op een bijzondere manier gekozen. Dit ging niet via het normale traject maar via een castingbureau. Ze werd uitgekozen omdat ze over een goede portfolio beschikte. Den Dekker had al ervaring als model in Azië en had ook al eerder aan een aantal kleine verkiezingen deelgenomen.

Competitie
De afgelopen vijf weken heeft Nathalie aan zes deelcompetities moeten deelnemen bij de verkiezingen. Hierbij wist ze de halve finale in de bikinironde te bereiken en ook de finale in de multimedia- en sportronde. De openingsceremonie vond plaats in een stadion met 40.000 mensen. Dit maakte een grote indruk op Nathalie. Het verbaast haar dan ook dat er in Nederland weinig aandacht aan wordt besteed, terwijl dit in het buitenland wel het geval is.

Ergernissen
Met 116 deelnemende misses die zoveel weken op elkaars lip zitten, kan het dan ook niet anders dat er hier en daar een opstootje plaatsvindt. Behalve dat Nathalie het goed kon vinden met onder andere miss Rusland, Oekraïne en Tsjechië, heeft ze zich aan twee deelneemsters groen en geel geërgerd.

Miss Australië
"Miss Australië was too much voor mij", aldus Nathalie. De Nederlandse miss ergerde zich aan het gedrag van haar tegenstander Jessica Kahawaty. Volgens den Dekker was Kahawaty overtuigd dat ze ging winnen. Zo had ze haar moeder gevraagd om alvast zes jurken mee te nemen voor het moment dat ze gekroond ging worden. Daarnaast droeg de Australische groene kleurlenzen. Ze ontkende dit in alle toonaarden. Ze zei dat eye-enhancers droeg op voorschrift van de dokter. "Zelfs haar kamergenootje had nooit haar ogen gezien. Zodra ze gingen slapen ging het licht uit en haalde ze snel die ooglenzen weg", aldus den Dekker. In de ochtend snelde Jessica ook de badkamer in om gelijk haar lenzen in te zetten. Jessica eindigde uiteindelijk op de derde positie in de finale.

Miss Kazachstan
Nathalie raakte ook geïrriteerd door Miss Kazachstan Yevgeniya Klishina. Het was verboden voor de misses om backstage foto's te maken. Klishina lapte de regels aan haar laars en maakte een zelfportret dat ze vervolgens op haar Facebook-pagina plaatste. Het probleem met de foto was dat Nathalie's kamergenootje zich op de achtergrond aan het omkleden was en er daardoor naakt op stond. Dat kon de Kazachstaanse blijkbaar niks schelen.

Resultaten
Nathalie eindigde zelf tussen de achtste en vijftiende plek. Het vreemde is dat de exacte positie nog bekend gemaakt moet worden. Miss China wist de Miss World titel te veroveren. Den Dekker had van te voren al verwacht dat de Chinese dame in de top drie zou eindigen. Op de verkiezing deden ook Miss Aruba Lucianette Verhoeks, Bonaire Ana Maciel en Curaçao Stephanie Rose Chang mee.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F57282052&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Van links naar rechts Miss Aruba, Bonaire, Curaçao, Nederland en onderaan Suriname.

{gallery}blogs/marcel/misswrld2012{/gallery}

Ster advertentie
Ster advertentie