FunX

SPOKEN: Syrië #Adoptarevolution

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Syrië #Adoptarevolution
De aandacht voor de situatie in Syrië is afgevlakt, maar de strijd tegen Assad gaat onverminderd door. Nog dagelijks komen er mensen om in het land en ook de rest van de wereld bemoeit zich er nu mee. Zoals altijd is het daardoor de doodgewone bevolking die het hardste lijdt onder de strijd. Daarom organiseren de Vrede van Utrecht en IKV Pax Christi op 6 februari het benefietconcert Adopt A Revolution in Utrecht , waar ook de Syrische rapper Omar Offendum zal optreden. Manu spreekt met de organisatoren Friso Wiersum van de Vrede van Utrecht en Sofie Smeets van IKV Pax Christi over Syrië en het belang van aandacht voor de situatie daar.

Vis

Garnalen, kabeljauw, tonijn, mosselen. Als het uit de zee komt, dan eet Manu het op. Daar zit juist het probleem, want er komt steeds minder uit de zee en steeds meer uit kweekvijvers. Wat is nu eigenlijk het verschil en wordt die vis in die kweekvijvers wel op een goede manier gegroeid? En hoe gezond is vis eigenlijk? Manu gaat in gesprek met Sjoerd van de Wouw, woordvoerder van Wakker Dier en Dos Winkels, schrijver van het boek De Huilende Zee over de vangst, productie en consumptie van vis.

Duidelijke Taal

Vorige week bracht rapper en producer Royal With Cheese uit Oss zijn langverwachte debuutalbum 1001 nachten in het land van Oz uit. In SPOKEN vertelt hij over de totstandkoming van het album en geeft hij in de rubriek Duidelijke Taal aan wat één van zijn favoriete lyricale performances is.

Dichter bij de Dichter

De Rotterdams-Palestijnse Stryder is voor de tweede achtereenvolgende keer de huisdichter van Spoken. Hij schrijf een speciale SPOKEN-voordracht over Syrie en verder gaf hij het poetische stokje door aan de eveneens uit Rotterdam afkomstige MC De Mark.


Uur 1:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/downloads/Spoken27jan_uur1.mp3{/audio}
Ghostface Killah Ft. Cappadonna - Jellyfish
Tyler The Creator - Fish
The Pharcyde - Otha Fish
N.E.R.D. Life As A Fish
Aesop Rock - Fishtales
Royal With Cheese - Hamerhoofdhaaienvinnensoep
Buddy Wakefield Convenience Stores (Duidelijke Taal: Royal With Cheese)
Ghostface Killah - Fish
Dead Prez - Be Healthy

Uur 2:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/downloads/Spoken27jan_uur2.mp3{/audio}
Michael Franti & Spearhead - Bomb The World
Omar Offendum - #Syria
ReaZun Ft. BLESS & Afu Sensei - Shot Me Down
Bob Marley - War
Salah Edin Ft. Akwasi - 'T Verzet
Stryder - Lieve Palestina
Dichter bij de Dichter Stryder
Kyteman - Sorry
Gikkels - 600 Dagen
2Pac - Changes
Ster advertentie
Ster advertentie