FunX

Persbericht: Don Diablo lanceert FunX Dance

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: Don Diablo lanceert FunX Dance
Radiostation ziet verbreding muzikale belangstelling stadsjongeren

Donderdagavond 29 januari lanceert DJ Don Diablo FunX Dance tijdens een muzikale show in Rotterdam. Luisteraars kunnen voortaan 24/7 terecht voor de nieuwste muzikale FunX flavour met muziek van onder andere Don Diablo, Robin S., Bob Sinclar en David Guetta.


Programmeur Reinout van Gendt: “De Nederlandse dance scene is volop in ontwikkeling. Na de electronische dance van de jaren negentig wordt er tegenwoordig veel geëxperimenteerd met rythmische dance en crossovers tussen alle denkbare muziekstijlen. Ons publiek beweegt daarin mee, dus FunX ook. Zo mag je van ons verwachten dat we bijvoorbeeld ook Turkse dance gaan draaien. De mix is en blijft het uitgangspunt van FunX.”

De start van FunX Dance wordt ondersteund door live radio-uitzendingen. Van 18.00 tot 22.00 uur is de muzikale show van Don Diablo tevens te volgen via een videostream op www.funx.fm en op een groot scherm op het Rotterdamse metrostation Beurs.

Naast de nieuwe radiostream breidt FunX ook haar online platform uit met de nieuwe website www.funxdance.nl, hét verzamelpunt voor dance muziek met een eigen top 20, muzieknieuws, mixes, een video overzicht en een partyagenda.

FunX Dance is een onderdeel van de groeistrategie van FunX. Eerder liet het radiostation politiek en luisteraars weten zo snel mogelijk landelijk te willen uitzenden. In afwachting van besluitvorming door de minister kiest FunX voor uitbreiding van haar internetplatform. Inmiddels verzorgt FunX 11 digitale radiokanalen waaronder Slow Jamz, Reggae, Hip-Hop, Latin en Arab. Al deze streams zijn te beluisteren via www.funx.fm en worden technisch mogelijk gemaakt door XS4ALL.

Ster advertentie
Ster advertentie