FunX

Producer Bas (23) hoe zijn samenwerking met J Balvin tot stand kwam

foto: Instagram: Alvaro
  1. Newschevron right
  2. Producer Bas (23) hoe zijn samenwerking met J Balvin tot stand kwam

De 23-jarige Bas a.k.a Alvaro timmert hard aan de weg als producer. In Nederland scoorde hij al grote hits met Hij is van mij en Moment zonder jou, maar ook internationaal gaat hij lekker. Eerder werkte hij samen met Major Lazer en deze vrijdag komt zijn track met J Balvin uit: Rosa. In Jouw Stad vertelt hij hoe deze samenwerking tot stand kwam.

veel maken

"Ik begon als keyboardspeler", vertelt Bas "En toen ben ik gaan produceren en kwam ik in contact met andere mensen waarvoor ik ook ging produceren." Zo ging het balletje voor rollen. "Ik maakte gewoon heel veel dingen en dat stuurde ik naar iedereen op en op een gegeven moment krijg je reactie."

Bas maakt natuurlijk niet zomaar een willekeurige beat voor een willekeurig persoon. "Ik bedenk wel iets specifieks en daar werk ik dan hard aan" Hij probeert bij alle mensen met wie hij samenwerkt een goede indruk achter te laten. "Keihard werken en nooit opgeven", is zijn tip voor andere producers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diplo en J Balvin

Met J Balvin kwam hij in contact toen hij bij Diplo op een writing camp was. "Ik wist dat Diplo naar J Balvin ging en er moest muziek gemaakt worden. Toen ben ik dag en nacht gaan werken om muziek voor hem te maken." Uiteindelijk nam Diplo de beat van bas mee naar de latinsuperster en die vond die beat zo goed dat die te horen is op zijn nieuwe album.

Ster advertentie
Ster advertentie