FunX

Dienstplicht terug? "Hell no, belastingplicht is meer dan genoeg"

  1. Newschevron right
  2. Dienstplicht terug? "Hell no, belastingplicht is meer dan genoeg"

"Alsof je alleen op die manier je loyaliteit aan het land kan bewijzen." Dat is hoe een vrouwelijke FunX-luisteraar reageerde toen Morad & Shay de vraag stelden of de dienstplicht weer terug moet voor zowel mannen als vrouwen. Ze behandelden dit onderwerp naar aanleiding van het grootste Europese jongerenonderzoek Generation What. Hieraan doen twaalf landen mee. Het doel is om de ambities, verwachtingen en angsten van deze generatie te ontdekken.

Natuurlijk reageerden ook nog een aantal andere dames in de FunX App. "Het moet een keuze zijn en geen verplichting. Alsof je gedwongen in een oorlog zit" en "Ik vecht voor geen enkel land. Ik vecht voor de mensheid an sich".

De mannen waren ook goed vertegenwoordigd in de show. Zij denken er overduidelijk anders over.

"Hier is de waarheid over de dienstplicht. Het helpt niet alleen in tijden van oorlog, maar ook in tijden van geen oorlog. Iedereen in het land wordt weer samengetrokken. Er is geen hoge of lage klasse, rijk of arm. Iedereen begint als poep onderaan in het leger. Daar wordt je opgebouwd, er wordt je aangeleerd wat hard werken en discipline is. Daar hebben heel veel mensen wat aan."


Ster advertentie
Ster advertentie