FunX

Single mensen zijn gelukkiger: "Je kunt doen wat je wilt"

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Single mensen zijn gelukkiger: "Je kunt doen wat je wilt"

All the single ladies & gents, listen up! Het is nu wetenschappelijk bewezen: de term happy single is een real thing. Zo blijkt dat singles - en met name single vrouwen zonder kinderen - gelukkiger zijn dan de rest van de bevolking. That's a beautiful thing! Maar helaas krijgen nog steeds veel singles opmerkingen over waarom zij geen relatie hebben.

Marjon Moed, zelf happy single, was deze vervelende vraag ook helemaal zat en maakte er een miniserie over. Zij vertelde meer over de happy single lifestyle tijdens Start met Fernando!

"Dat je gewoon prima in je eentje kan zijn, gaat er denk ik bij heel veel mensen nog niet in."

Gelukkiger

Het feit dat singles kunnen doen wat ze willen en geen gezeik aan hun hoofd hebben, is volgens Marjon dé reden waarom singles over het algemeen gelukkiger zijn. “Je bent natuurlijk in je eentje dus je hoeft je alleen maar bezig te houden met wat je wilt”, legt ze uit. “Ik denk dat, als ik nu vier kinderen en een man had, ik dan minder tijd over zou hebben voor andere mensen.”

"Als mensen moeten antwoorden waarom zij wél een relatie hebben, dan weten ze het eigenlijk niet."

Old school denkwijze

Maar waarom denken mensen de hele tijd dat je ongelukkig bent als single? Alsof je alleen maar sad en lonely staat te zijn in een hoekje. Volgens Marjon ligt het aan een old school denkwijze: “Je hebt óf een relatie óf je wilt er een. Maar dat je gewoon prima in je eentje kan zijn, gaat er denk ik bij heel veel mensen nog niet in.”

Omgekeerde psychologie

Ook last van die mensen die je heel de tijd vragen waarom je geen relatie hebt? Volgens Marjon helpt het om het lekker om te draaien. Vraag hen waarom zij er eigenlijk wel een hebben. Marjon: “Als mensen moeten antwoorden waarom zij wél een relatie hebben, dan weten ze het eigenlijk niet.” Dus people, je lifestyle is vooral je eigen keuze. Maak je daarom niet zo druk om wat andere mensen willen of vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie