FunX

Lover of Loser: musical 2.0

  1. Newschevron right
  2. Lover of Loser: musical 2.0
Lover of Loser is de eerste interactieve musical ter wereld, waarin het publiek de keuzes neemt. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee en is tot maart 2013 te zien in de Nederlandse theaters. Castleden Pim Wessels en Lauretta Gerards waren vanochtend te gast in Start om meer te vertellen over Lover of Loser.

Acteren boven zingen

Lauretta is vooral bekend als actrice, maar weinig mensen wisten dat ze ook kan zingen in een musical. "Ik heb al vanaf mijn dertiende zangles, maar ik vind acteren leuker. Ik wou altijd al actrice worden, maar ik vind zingen ook leuk en dat deed ik er altijd naast." Dat de actrice goed kan zingen betekent niet dat ze zichzelf ziet als zangeres. "Ik ben heel bescheiden als het daar op aankomt. Ik ga geen album opnemen of zoiets."

Publiek beslist

In Lover of Loser draait het om de 15 jarige Eva. Zij is bang dat haar stiefvader haar wil misbruiken. Eva’s moeder gelooft het niet en haar beste vriendin heeft het te druk met een nieuw vriendje. Eva is verliefd op Mees en hoopt dat hij haar gaat helpen. Het publiek beslist tijdens de musical wat er gaat gebeuren doormiddel van blauwe en rode blaadjes. Lauretta heeft een dubbelrol in de musical en is onder andere de presentatrice die regelmatig het podium opkomt om het publiek twee keuzes voor te leggen. "Wij dachten eerst dat het chaotisch zou worden als het publiek ging kiezen, maar vanaf de eerste show loopt het lekker en de keuzes van het publiek maken het spannend", gaf Pim toe.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69157355&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Dan Karaty

De choreografie van de musical is in handen van niemand minder dan SYTYCD jury Dan Karaty. "Wij zijn natuurlijk geen dansers, dus heeft hij de dansmoves niet zo moeilijk gemaakt als in SYTYCD", zegt Lauretta. De choreograaf heeft de musicalartiesten wel naar een hoger dansniveau gebracht, maar dat ging bij Pim niet altijd goed. "Ik ben totaal geen danser. Ik ben een stijve plank die opeens hiphopmoves moet uitvoeren en Dan Karaty zei steeds dat ik meer ‘swag’ moest laten zien."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/m6UaO-Is6e4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie