FunX

DJ Franck doet voor het eerst zijn verhaal over uit de hand gelopen strandfeest op Bloemendaal

  1. Newschevron right
  2. DJ Franck doet voor het eerst zijn verhaal over uit de hand gelopen strandfeest op Bloemendaal

DJ Franck zegt dat de afgelopen editie van Sweets 'The Ultimate Beachfestival' uit de hand is gelopen door een samenloop van omstandigheden. Hij biedt zijn excuses aan en gaat een speciaal event voor gedupeerden organiseren. De club-dj schoof vrijdagmiddag aan in Jouw Stad om voor het eerst sinds het incident zijn kant van het verhaal te vertellen.

Chaos

Eind mei ontstond er grote chaos tijdens het uitverkochte strandfeest op Bloemendaal. Er was een groot aantal mensen dat de feestarea's niet meer in mocht ondanks dat ze al een kaartje hadden gekocht. De politie greep toen hardhandig in bij protesterende bezoekers.

Overvol

DJ Franck wilde eerder nog niet over de gebeurtenis praten, omdat er nog weinig duidelijk was. Nog steeds is het voor hem een grote vraag hoe de feesttenten zo snel waren volgeraakt, hoewel er nog mensen met (en zonder) een kaartje buiten stonden. Vanwege de drukte liet de beveiliging op een gegeven moment niemand meer naar binnen, ondanks dat Franck zei dat hij een passende oplossing had.

"Veel mensen wilden de volle Beachclub Vroeger in, maar er was alleen nog plek in Fuel. Ik zei: Laat mensen tenminste daar naar binnen. (...) Dan zijn mensen in ieder geval minder boos dan wanneer ze naar huis worden gestuurd."

Beveiligd

Bezoekers die niet meer naar binnen konden, zouden vervolgens over hekken zijn geklommen en de tie rips hebben doorgeknipt waarmee die waren vastgemaakt. Daardoor werd de situatie onveilig. "Maar ik ben er niet om een schuldige aan te wijzen."

bedreigd

Na de gebeurtenis kreeg DJ Franck veel boze reacties en is hij bedreigd. "Dat is te schandalig voor woorden. Mijn kinderen zijn ook bedreigd en dat voor een kaartje van twintig, dertig euro."

Grimmig

FunX-luisteraar Danielle en haar vrienden waren in eerste instantie wel het feestterrein opgekomen eerder die avond, vertelde ze aan Patrick.

"We wilden naar een optreden in een andere area en toen we terugkwamen werden we vastgezet in de gangen en mochten we nergens meer naartoe. Ik zag dat er wel mensen over hekken klommen, maar ik zei dat wij al een paar uur binnen waren. De sfeer werd steeds grimmiger en op een gegeven moment gingen de hekken omhoog en werden we naar huis gestuurd."

Excuses

Franck bood in de uitzending voor gevallen zoals die van Danielle zijn excuses aan. Ook aan mensen die hardhandig door de politie zijn aangepakt.

"Het is echt een hele vervelende situatie en ondanks dat ik er niet helemaal verantwoordelijk voor ben, voel ik mij natuurlijk wel schuldig, want ik heb ook kinderen. Sterker nog, mijn zoon is er ook uitgezet, terwijl hij nog in één van de clubs moest draaien."

compensatie

Bezoekers die helemaal niet binnenkwamen ondanks dat ze in de voorverkoop al een kaartje hadden gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen. Franck maakte vrijdag aan Patrick bekend dat anderen die een nare ervaring hadden tijdens het festival, welkom zijn op een gratis feest dat binnenkort speciaal voor hen wordt georganiseerd. Komende edities van het event worden in ieder geval op andere locaties gehouden. "Het is gewoon een té groot feest om op het strand te geven."

Ster advertentie
Ster advertentie