FunX

Fresku over zijn theatershow: ''Laat mij de titel van cabaretier nog maar verdienen.''

  1. Newschevron right
  2. Fresku over zijn theatershow: ''Laat mij de titel van cabaretier nog maar verdienen.''

Fresku staat in het theater! Ali B en Theo Maassen proberen de Eindhovense rapper al jaren over te halen, maar nu is eindelijk ook Fresku om. In zijn theatershow 'Welkom bij de Fresku show' bespreekt hij de maatschappij vanuit zijn oogpunt. Fernando spreekt met Roy Michael Reymond, zoals de rapper echt heet, over de nieuwe stap in zijn carrière.

ontdekkingstocht

Fresku is bekend om zijn persoonlijke raps die een kritische blik werpen op de maatschappij. Ook in het theater kun je zijn persoonlijke verhaal verwachten, maar met nog meer achtergrondinformatie. Op satirische wijze vertelt Fresku over de tweestrijd die hij voelt als kind van een Nederlandse moeder en een Antilliaanse vader.

''Ik probeer mijn 'ik' te ontdekken tussen alle culturen.''

Steun

De stap naar het theater was niet gemakkelijk. Hoewel verschillende mensen hem probeerden aan te sporen, heeft het wel even geduurd voordat hij zelf de knoop doorhakte. Gelukkig staat hij er niet alleen voor, want hij krijgt hulp van zijn vriend Teemong en regisseur Titus Tiel Groenestege, die ook de theatershows van Ali B regisseerde.

''Ik heb altijd een gevecht met mezelf daarin. Het balletje dat altijd rolt is rap. Dat gaat ook om verhalen vertellen. Toch is theater echt een totaal andere wereld.''

complimenten

Ondanks dat het allemaal nieuw is voor Fresku, zijn de mensen die de try-outs al hebben gezien laaiend enthousiast. Fresku blijft er bescheiden onder.

''Cabaretier vind ik een moeilijk woord. Laat mij die titel nog rustig even verdienen. Maar het is zeker een groot compliment.''

Première

Fresku speelde al op De Parade en in een aantal kleine theaters en begint deze maand met de grotere theaters verspreid over het hele land. Op 18 november vindt de première plaats in zijn eigen stad Eindhoven. Nog niet alle shows zijn uitverkocht, dus bekijk hier de volledige speellijst voor een locatie bij jouw in de buurt!

Ster advertentie
Ster advertentie