FunX

Hef over poenie eten en de inspiratie voor zijn nieuwe album 'Rook'

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Hef over poenie eten en de inspiratie voor zijn nieuwe album 'Rook'

Het is inmiddels niets nieuws meer: zodra de winter voor de deur staat, kunnen we een album van Hef verwachten. Dat was afgelopen vrijdag ook het geval, toen Hef zijn album Rook dropte! De rapper vertelde in Start met Fernando meer over zijn nieuwe album en hoe hij onder andere geïnspireerd raakte om tracks als Eet Poenie te maken.

Spannend proces

"Zodra het koud begint te worden, beginnen mensen mij te DM'en van: 'We hebben je nodig'. Voor mijn gevoel is het best wel goed gelukt." Rook is alweer Hefs achtste studioalbum, maar toch blijft het voor de rapper altijd weer een spannend proces. "Ik moet elke keer zoeken naar wat de fuck ik nu weer moet gaan vertellen", lacht Hef.

Genoeg te vertellen

Gelukkig had de rapper genoeg te vertellen en daar werd hij voor beloond. Zo is de track Bagage, samen met Idaly en Kevin, deze week de DiXte! De track gaat over de struggles van de rappers en over de zware weg naar succes. Zo hebben ze het bijvoorbeeld over neppe mensen, de love van hun familie en dat ze door de faam mensen minder snel vertrouwen.

Hef vertelde ook meer over de track Wat Ik Doe. Daarin vraagt de rapper zich af hoe mensen hem gaan herinneren. Hij hoopt dat hij een goede indruk zal achterlaten op deze wereld. "Ik hoop dat mensen mij gaan herinneren als een guy die hard gewerkt heeft, een goede vader was en als iemand die goede muziek maakte."

Andere dingen doen

Volgens Hef is het belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben. Daarmee doelt hij voornamelijk op zijn producers Spanker en Davey Donovan. "Ik ben heel blij met guys zoals zij. Dat zijn boys die gewoon eerlijk tegen mij kunnen zijn en kunnen zeggen van: 'Yo, Bundy. Je doet nu misschien te veel dezelfde shit, probeer ook andere dingen'. Met dat soort guys bouw je wel echt een chemie op. Ik kan me bijna niet voorstellen om zonder hen een album te maken."

Eet Poenie

Uiteraard is er nog één ding dat veel mensen willen weten. Zo laat Hef in zijn track Eet Poenie weten wat zijn favoriete bezigheid is. Maar hoe raakte hij geïnspireerd om deze track te maken? "Er was vroeger een reclame van een guy die allerlei fucked up shit deed. Op een gegeven moment stond hij in de rij in een winkel en liet hij een scheet. Toen zei hij: 'Maar ik rook niet'. Dat was mijn inspiratie. Zo van: je doet allerlei fucked up shit, maar je eet poenie, dus je bent nog steeds goed."

Quote

Ik ga niks voor je betalen, maar ik eet poenie / Schat, je kan niet blijven slapen, maar ik eet poenie / Nooit op afgesproken tijd, maar ik eet poenie / Na die wiepie ga ik kwijt, maar ik eet poenie / Af en toe heb ik ook spijt, maar ik eet poenie

Hef - 'Eet Poenie'
Ster advertentie
Ster advertentie