STER Advertentie
STER Advertentie

Persbericht: FunX start City Tour in Groningen

Donderdag 22 december 2005 - 01:00 uur

Image Evenementenfrequentie tijdens Noorderslag Festival

De jongerenzender FunX supported by BNN gaat tijdelijk in de stad Groningen uitzenden. Van 9 t/m 20 januari zendt de radiozender uit vanaf diverse locaties in de stad. De urbanzender wordt daarbij ondersteund door het lokale OOG RTV. 

Ook op het Noorderslag Muziekfestival is FunX volop aanwezig met live-uitzendingen. Het festival in het Groningse Oosterpoort wordt gezien als het jaarlijkse evenement van de Nederlandse muziekindustrie. “Voor de urbanwereld betekent Noorderslag, met voor het eerst een eigen podium onder de naam X-Stage, de definitieve doorbraak van de nieuwe urban muziekstroming”, aldus programmadirecteur Mezen Dannawi. Een keur aan Nederlandse urbanbands en acts zullen tijdens Noorderslag optreden. 

In samenwerking met de onderwijsorganisaties Codename Future en Kennisnet geeft FunX supported by BNN een speciale jongerenkrant uit voor Groningen en worden talkshows met scholen geproduceerd. Verder gaat NOS Headlines mee met de City Tour, de redactie zal verslag doen vanuit Groningen. Voor de speciale FunX Noorderslag-editie werkt de zender met een team van programmamakers die in Groningen actief is, met als uitvalsbasis de lokale omroep van Groningen OOG RTV. Bovendien zoekt de radiozender jonge verslaggevers in Groningen, als start voor een nieuw grootstedelijk correspondentennetwerk. 

Met de City Tour geeft FunX supported by BNN opvolging aan de claim die ze heeft neergelegd in de Tweede Kamer. Vorige week schreef de radiozender in een open brief aan de politiek in 2006 frequenties te claimen voor meer stadsedities van FunX. Dannawi: “In Groningen laten we zien dat we er klaar voor zijn”.

Populair op FunX.nl

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Famke Louise: 'Ik ga niet meer smeken om featurings'

  • Door een depressie maakt Bizzey nu ook andere muziek: "niet meer alleen plat over seks"