FunX

Elif en Mohamed ontmoetten elkaar op snelweg: "We woonden na twee dates al samen"

foto: Foto ter illustratie | Pexels
  1. Newschevron right
  2. Elif en Mohamed ontmoetten elkaar op snelweg: "We woonden na twee dates al samen"

Als het om relaties gaat, zijn mensen vaak van mening dat je niet te hard van stapel moet lopen. Van die mening trokken Elif en Mohamed zich echter niets aan. Ze ontmoetten elkaar namelijk op de snelweg en woonden na twee dates al samen. In gesprek met FunX vertelden ze meer over hun bijzondere ontmoeting.

De eerste de beste afslag

De ontmoeting vond plaats in september, toen Elif en een vriendin vanuit Eindhoven naar Rotterdam reden. Op de snelweg viel haar oog ineens op Mohamed. "Ik zag hem als eerste en toen tikte ik mijn vriendin aan: 'Kijk, een leuke jongen'. Op het moment dat ik keek, keek Mohamed weer naar mij. Hij tikte toen zijn collega aan van: 'Kijk die chickies'", vertelt Elif lachend.

Mohamed vertelt dat Elif en hij elkaar vervolgens de hele tijd inhaalden. "We waren op zoek naar een plek waar we konden stoppen om nummers uit te wisselen." Dat moest snel gebeuren, aangezien Mohamed naar Den Haag ging en Elif al de afslag naar Rotterdam moest nemen. "We namen uiteindelijk de eerste de beste afslag", vertelt Mohamed. Elif: "Ik schaamde me toen opeens, dus probeerde ik me een beetje voor Mohamed te verstoppen. Uiteindelijk heeft mijn vriendin het nummer van zijn collega genoteerd."

Quote

Toen ik hem voor het eerst appte, stuurde hij alleen 'Hey' terug. Ik dacht: shit, hij gaat niks meer zeggen.

Elif

Verkeerd nummer

Toen Elif en haar vriendin het nummer wilden bellen, ontdekten ze dat er iets niet klopte. Het was namelijk niet het juiste nummer. "Mijn vriendin had het verkeerd genoteerd. Gelukkig weet ik van haar dat ze heel vaak cijfers omdraait, dus toen zei ik: 'Draai die laatste twee cijfers even om'. Toen hadden we Mohamed en zijn collega eindelijk aan de lijn."

Eerste date

Na het belletje had Elif eindelijk Mohameds nummer. Ze besloot hem te appen, waarna hij alleen 'Hey' terugstuurde. "Toen dacht ik: shit, hij gaat niks meer zeggen. De volgende dag belden we en hebben we heel wat met elkaar gekletst." Het weekend na hun snelwegontmoeting is Elif naar Den Haag gegaan voor een eerste officiële date. "We zijn toen naar Kijkduin gegaan en daar heb ik hem gelijk mijn levensverhaal verteld, want ik wilde wel eerlijk zijn over waar ik vandaan kom. Toen ik terug naar huis reed, dacht ik: shit, had ik het maar niet verteld, want misschien was het te vroeg."

Nooit meer weggegaan

Elifs zorgen waren uiteindelijk voor niets. Het weekend na hun eerste date ging Mohamed bij haar op bezoek in Eindhoven. Toen ontdekten de twee dat ze de ware hadden gevonden. "Ik ging naar Eindhoven en ben uiteindelijk nooit meer weggegaan", vertelt een gelukkige Mohamed. "We zijn alleen terug naar Den Haag gegaan om zijn spullen te halen en kennis te maken met zijn ouders", vult Elif aan. "Hij komt uit Den Haag en ik uit Eindhoven, dus het was echt toeval dat we elkaar ontmoet hebben. Die dag dat we elkaar op de snelweg zagen, zou ik eigenlijk niet eens meegaan met mijn vriendin, dus het was blijkbaar meant to be."

Abrupt van Den Haag naar Eindhoven verhuizen lijkt voor velen waarschijnlijk een enorme stap, maar daar had Mohamed absoluut geen probleem mee. "Voor mij is het belangrijkste dat ik een goed leven met iemand kan opbouwen. Als dat het geval is, ben ik bereid om overal heen te gaan. Vrienden kan je overal maken, dus voor mij was het niet moeilijk om Den Haag te verlaten. Maar de ware vind je niet elke dag, daarom had ik deze verhuizing ervoor over."

Quote

Na onze verloving hebben we heel Nederland afgebeld om te kijken waar we zo snel mogelijk konden trouwen.

Getrouwd

De relatie van Elif en Mohamed is in sneltreinvaart gegaan. "We hebben elkaar op 27 september op de snelweg ontmoet en twee weken later waren we verloofd. Daarna hebben we heel Nederland afgebeld om te kijken waar we zo snel mogelijk konden trouwen. Eigenlijk zouden we op 21 november trouwen, maar dat ging niet. Uiteindelijk is het 7 december geworden. We hebben nog geen groot feest gegeven. We willen eerst een kindje krijgen en dan pas het feest doen."

Reactie van omgeving

Zowel de omgeving van Mohamed als die van Elif waren sceptisch over het snelle samenwonen. Elif: "We werden door iedereen gewaarschuwd dat we niet te snel moesten gaan en moesten wachten, maar wij hadden zoiets van: nee, we gaan ervoor. Uiteindelijk waren onze ouders na het kennismaken eigenlijk al meteen tevreden en dat zijn ze nog steeds." Het verschil in afkomst - Elif is van Marokkaanse afkomst en Mohamed van Turkse - heeft ook geen problemen met zich meegebracht. "Dat is nooit een punt geweest in onze relatie. Het belangrijkste is dat je respect en liefde voor elkaar hebt."

Quote

Als je het gevoel hebt dat het goed zit, dan moet je ervoor gaan.

Niet belangrijk wat anderen zeggen

Spijt van hun snelle keuzes hebben Elif en Mohamed geen seconde gehad. "Ik had nooit gedacht dat ik zo snel zou trouwen," vertelt Elif. "Maar ik ben eigenlijk wel heel blij dat ik dat heb gedaan. We zijn ontzettend gelukkig samen en kunnen niet zonder elkaar. Als we aan het werk zijn, zijn we ook constant stiekem aan het bellen, haha."

Elif en Mohamed zijn van mening dat het niet belangrijk is wat anderen zeggen. Dat is wat ze iedereen willen meegeven: "Ze zeggen altijd dat je iemand écht leert kennen als je voor het eerst met diegene op vakantie gaat. Wij zijn niet op vakantie gegaan, maar zijn gelijk gaan samenwonen, waardoor we elkaar heel snel goed leerden kennen. Als je het gevoel hebt dat het goed zit, dan moet je ervoor gaan. Dat heeft voor ons gewerkt."

Ster advertentie
Ster advertentie