FunX

‘Leraar mag niets met leerling beginnen’

  1. Newschevron right
  2. ‘Leraar mag niets met leerling beginnen’
Je hoort steeds vaker over relaties tussen leraren en leerlingen. Een 30-jarige Britse wiskundeleraar die met zijn 15-jarige leerling naar Frankrijk vluchtte of de Brabantse leraar van 40 die met zijn 13-jarige leerling heeft gezoend. Donderdag kwam ook het nieuws naar buiten dat een Schiedamse leraar van 42 heeft gezoend met een leerling van 18. Moet zo iemand op staande voet worden ontslagen met alle gevolgen van dien?

Stelling

Op FunX.fm kon je mening geven over de stelling: ‘Een docent die een liefdesrelatie heeft met een minderjarige leerling mag nooit meer lesgeven!’. Ruim 65 procent van de stemmers was het hiermee eens.

Reacties

Angelique: Helemaal mee eens. Ze moeten zulke docenten opsluiten. Het maakt niet uit of de minderjarige leerling het zelf wel / niet wou. Je moet er met je poten vanaf blijven.
Vincent: Kom op man! 5 a 6 jaar verschil kan wel, maar that’s it. En als ze ouder is dan 17 jaar vind ik het wel kunnen.
Gina: Als ik zoiets zou weten over en leraar of lerares, zou ik mijn kinderen niet meer naar die school laten gaan. Ik ben het er mee eens dat zulke docenten geen les meer zouden moeten kunnen geven!
Sanne: Op een Hogeschool kan het als een leerling ouder is dan 18 jaar. Dan moeten ze het zelf weten! Maar jonger dan 18 is a no go zone!!!
Behiye: Meiden van nu zien er tegenwoordig allemaal ouder uit en gedragen zich ook zo! Daar begint het al mee. Uiteraard zit de leraar ook fout maar ergens begint het toch!?
Nadia: Meisjes van 13 en 14 jaar weten niet eens wat verliefd zijn is. Ze zijn nog onzeker en daar maken deze pedofiele leraren misbruik van. Opsluiten die handel, bah.
Jamal: Het zal je zusje maar zijn met zo’n leraar.
Laura: Ook al is Nederland een vrij land, ik vind het schandalig! Een leerling en een leraar. Dat is geen logica en ik vind het tenslotte ranzig.
Andy: Peeps nog een ding.....Dit gebeurt ook bij vrouwelijke docenten. Het is sowieso verkeerd, maar men moet niet doen alsof ALLEEN MANNELIJKE DOCENTEN het doen. Kijk maar hoe vaak het in Amerika is voorgekomen. Ik weet zeker dat het in andere landen ook gebeurd.

CritiX

Q-Bah sprak in CritiX o.a. met Teddo Juice (K-Liber 4 Life). Teddo is naast rapper ook leraar natuurkunde. Hij vindt dat een docent nooit een relatie kan beginnen met een leerling.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F65800390&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX check je maandag t/m donderdag van 21.00-23.00 uur op FunX.
Ster advertentie
Ster advertentie