FunX

"Maak van Schilderswijk een Hollandse wijk"

  1. Newschevron right
  2. "Maak van Schilderswijk een Hollandse wijk"
De Schilderswijk is één van minst welvarende wijken in Den Haag. De gemeente is daarom van plan om 11 miljoen euro te pompen in dat gebied. Fractievoorzitter Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid is bezorgd dat het geld niet goed besteed gaat worden:"Waar wij ons zorgen over maken is dat we net als in het verleden de geldstromen weer zien verdwijnen in allerlei subsidiepotjes, instellingen en straatcoach projecten en dat soort multicul onzin zoals de PVV het altijd zou noemen."

Geen succes
Volgens Khoulani zijn hier tot nu toe geen positieve resultaten mee bereikt en zijn ze er zelfs op een paar punten op achteruit gegaan. Zo hebben de straatcoaches weinig bereikt. Negen op de tien jongeren in de wijk is niet bekend met deze mensen en er wordt tonnen aan subsidie in gestoken.

Hollandse wijk
Abdoe heeft in de gemeenteraad voorgesteld om van de Schilderswijk een Hollandse wijk te maken. Er is momenteel een te groot eenzijdig aanbod. In de wijk zijn voornamelijk koffiehuizen, groenteboeren en slagerijen te vinden. De fractievoorzitter wil dat startende ondernemers hierbij worden geholpen, desnoods met om- en bijscholing. Dit zorgt volgens Khoulani voor een verandering in de wijkeconomieën wat een variatie in de werkgelegenheid met zich meebrengt.

Wegtrekken hoogopgeleiden
Veel hoogopgeleide allochtonen binnen de Schilderswijk trekken weg omdat ze geen hoop meer hebben in dat gebied."Je ziet toch zelfs allochtone jongeren die nu denken aan huisje boompje beestje, dat ze toch meer naar de Vinex locaties gaan. Dat vind ik doodzonde, want dat zijn wel geboren en getogen Schilderswijkers, die al die jaren daar hebben gewoond. Die kan je behouden voor zo'n wijk door er echt een Nederlandse wijk van te maken à la Vinex locaties wat ik net aangaf," aldus Khoulani tijden Fresh'N Up. "Er is wel degelijk potentie want er zijn ook heel veel jongeren die aandacht hebben voor het ontwikkelen van dergelijke projecten. Maar dat moet je niet laten lopen via de zoveelste PvdA-subsidie instelling", voegde hij er tot slot aan toe.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F67369851&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie