FunX

Zanger Fais: "Toen de track met Afrojack online ging, pinkte ik wel een traantje weg"

  1. Newschevron right
  2. Zanger Fais: "Toen de track met Afrojack online ging, pinkte ik wel een traantje weg"

Tranen van geluk vulden de ooghoeken van Fais, toen zijn eerste officiële single 'Hey' de wereld inging. Het nummer bracht hij samen met Afrojack uit, die hij al kende van vroeger. "Na een gat van vijf jaar kwamen we elkaar weer tegen en hebben we heen en weer gemaild over muziek. Sinds 2014/15 zijn wij echt structureel met elkaar aan het werk en liedjes aan het schrijven." De track gaat binnen een week al richting de twee miljoen views op Youtube.

Dromen

De Rotterdamse zanger begon ooit als FunX talent naast Sabrina Starke en heeft inmiddels getekend bij het label van Afrojack. Volgens Fais is de release van het nummer ook een droom die werkelijkheid wordt. "Zo'n vier dagen geleden was ik in India in een hotelkamer. Toen was de track net twee uurtjes online, maar toen had ik al een momentje van 'even traantje wegpinken'. Gewoon omdat het even net te veel werd. Ik vind het zo vet dat mensen zo massaal gaan luisteren en kijken naar die clip."

Rollen met Afrojack betekent voor Fais ook dat hij nooit stilstaat. "De volgende stop is waarschijnlijk Val Thorens, skigebied in Frankrijk en daarna volgt er een hele drukke periode in Amerika. Dan begint de Miami Music Week. Daar staan we op de Ultra Mainstage en dat is echt een droom. Daarna volgen Texas, Canada en Vegas."

Ster advertentie
Ster advertentie