FunX

Aminanta (25): “Ik wil jonge meisjes die opgroeien met twee culturen meegeven dat je mag zijn wie je bent”

  1. Newschevron right
  2. Aminanta (25): “Ik wil jonge meisjes die opgroeien met twee culturen meegeven dat je mag zijn wie je bent”

“Ik groeide op als een van de weinige donkere meisjes in Zeeland. Je voelt je anders. Je wordt in een hokje geplaatst, het lijkt alsof je er niet bij hoort. Mijn moeder zei wel vaak tegen mij: ‘Je bent mooi zoals je bent’, maar van haar geloofde ik het niet. Ik wilde het van anderen horen dat ik - als meisje dat in verschillende culturen opgroeide - goed genoeg was.

Ik had maar weinig voorbeelden om naar op te kijken in de media. In mijn eigen omgeving werd ik juist omringd door bijzondere en sterke biculturele vrouwen, maar daar zag ik niks over terug in de media. Wat mij opviel was dat er wel verhalen óver biculturele vrouwen verteld werden, maar niet mét hen. De verhalen waren vaak stereotyperend of hadden een negatieve lading.

Een paar jaar geleden kwam ik op het idee om een inclusief platform te maken waar biculturele vrouwen samen kunnen komen om elkaar te motiveren. Ik wilde een positieve movement starten. Vorig jaar zijn we daarom gestart met Alien Mag, een website waarop we de persoonlijke verhalen van biculturele vrouwen een podium geven. Daarbij draait het om zelfacceptatie en self-love. Daarnaast brengen we jonge vrouwen bij elkaar met brainstorms en talks waarin we onderwerpen bespreken die normaal moeilijk bespreekbaar zijn in onze community.

Ik wil jonge meisjes die opgroeien twee culturen meegeven dat je mag zijn zoals je bent. Wees trots op wie je bent. Je hoeft je niet aan te passen, want hoe je bent is genoeg.”

- Aminanta (25)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie