FunX

Wordt jouw Instagram foto straks misbruikt?

  1. Newschevron right
  2. Wordt jouw Instagram foto straks misbruikt?
Instagram gaat haar voorwaarden op zo'n manier veranderen, dat ze vanaf 16 januari de fotos van hun gebruikers voor allerlei doeleinden mogen gebruiken. Als gebruiker ga je daar automatisch mee akkoord, als je Instagram wil gebruiken. Zou jij daardoor je account opheffen op Instagram en misschien ook bij moederbedrijf Facebook? Of denk jij dat het iets onschuldigs is?

Stelling

Op FunX.fm stond de stelling: Als Facebook/Instagram mijn fotos aan adverteerders gaat verkopen, verwijder ik mijn account. Zon 87% klikte op eens, maar hoe denk jij erover?

Reacties

Bram heeft er geen problemen mee. Als Facebook maar om zijn toestemming vraagt.

Sanjeev wil er dan wel voor betaald krijgen.

Kirsten zegt dat er al bedrijven zijn die fotos gebruiken van mensen via social media.

Luciano vindt dat iedereen in opstand moet komen tegen Instagram en Facebook.

Volgens Wesley geeft dit wel carrièreperspectieven als je ontdekt wordt door een modellenbureau.

CritiX

Q-Bah sprak in de radioshow met social media expert Jeroen Bertrams. Hij overweegt om zijn Instagram-account op te zeggen en roept andere mensen op om daar ook over na te denken.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71805614"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag (21-23u). Wil jij meepraten in de radioshow? Vul dan hier het formulier in. Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie