FunX

FunX NEXT Best-artiesten Equalz en Latifah treden op tijdens Eurosonic Noorderslag

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. FunX NEXT Best-artiesten Equalz en Latifah treden op tijdens Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is dé showcase voor Europees talent dat van 17 tot en met 19 januari plaatsvindt in Groningen. Dit jaar staan onder andere FunX NEXT Best-artiesten Equalz en Latifah op het podium, maar ook Boef en Rollán kom je tegen in het hoge noorden.

Popprijs

ESNS is het festival waar jaarlijks de Popprijs wordt uitgereikt. De prestigieuze award werd de afgelopen jaren ook door FunX-artiesten gewonnen en die zijn opvallend goed terecht gekomen. Zo nam New Wave de prijs in 2015 mee naar huis, The Opposites namen de prijs in 2013 in ontvangst en Ali B was één van de eerste FunX-artiesten die de Popprijs in 2004 won.

Broederliefde

Talenten krijgen een kans op Eurosonic Noorderslag en daarna gaat het vaak snel. Broederliefde is daar het levende bewijs van. De groep uit Spangen trad in 2014 op voor een half lege zaal, maar drie jaar en drie albums later waren ze de publiekstrekker van ESNS 2017.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX NEXT Best

De FunX NEXT Best is een artiest waar FunX in gelooft. Een jonge en opkomende artiest die op het punt van doorbreken staat en een extra push van FunX krijgt. Deze artiest krijgt extra airplay, meer aandacht in de programma's en ook op de online kanalen van FunX. Daarnaast zet FunX zich in om de artiest op belangrijke events te laten optreden. Als kers op de taart krijgt de FunX NEXT Best de sleutel van FunX, wat betekent dat ze altijd op eigen initiatief mogen langskomen.

Ster advertentie
Ster advertentie