FunX

Qucee: "Influencer zijn gaat verder dan alleen maar mooie foto's posten"

  1. Newschevron right
  2. Qucee: "Influencer zijn gaat verder dan alleen maar mooie foto's posten"

Bij de term influencer denk je misschien aan mensen die een perfect leventje leiden en altijd de mooiste foto's posten op social media. Toch komt er veel meer bij kijken dan dat. In de nieuwe docu Ik Ben Influencer - die vandaag vanaf 20.30 uur te zien is op Videoland - krijg je een exclusief kijkje achter de schermen in het leven van Qucee, Kaj Gorgels en Juultje Tieleman! Zij werden langer dan een jaar gevolgd en vriend van de show Qucee vertelde in Start met Fernando hoe dat was.

Demonen

Qucee vertelt dat het soms heftig is om zichzelf terug te zien, vooral door de veranderingen die hij in een jaar meemaakte. De grootste verandering was zijn verhuizing. Hij vertelde over een scène waarin hij terugging naar zijn oude huis waar hij veel heftige dingen meemaakte. Daar werd hij geconfronteerd met de demonen uit zijn verleden.

"Je ziet jezelf terug op kwetsbare momenten. [...] Op een gegeven moment gaan we nog één keer terug naar mijn oude huis en dat is best wel een heftige scène. Ik breek daar gewoon. Ik heb daar alles meegemaakt: paniekaanvallen, depressies of dag en nacht in een hoekje zitten. [...] Dat was heftig."

Wat is een influencer?

Maar hoe kan je een influencer nu het best omschrijven? Volgens Qucee is het meer dan het stereotype beeld van mensen met een perfect leventje.

"Ik ga niet in hokjes denken. Op het moment dat jij invloed hebt op een bepaalde doelgroep, ben je gewoon een influencer. We hebben alleen een stereotype beeld van influencers, ik soms ook. Vaak wordt er gedacht aan mensen die alleen maar perfecte foto's op Instagram zetten. Het gaat verder dan dat, ik inspireer mensen bijvoorbeeld door verhalen te vertellen over paniekaanvallen. Dan ben je bezig met het beïnvloeden op een positieve manier. [...] Het hoeft allemaal niet slecht te zijn."

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn dag en nacht bereikbaar via 0900-1450. Als je liever niet belt, kun je bellen of mailen voor advies en hulp.

Ster advertentie
Ster advertentie