FunX

Cheb Khaled over werken met o.a. Soolking, Maître Gims en DJ Khaled: "Dit gaat de wereld veroveren"

  1. Newschevron right
  2. Cheb Khaled over werken met o.a. Soolking, Maître Gims en DJ Khaled: "Dit gaat de wereld veroveren"

Jong en oud kwamen afgelopen week samen in het Concertgebouw in Amsterdam voor het concert van de koning van de raï-muziek: Cheb Khaled. Veel bezoekers zijn opgegroeid met de muziek van deze Algerijnse artiest en hebben veel dierbare herinneringen aan zijn FunX-hits. Ouassima was aanwezig en sprak naast de bezoekers ook de legend zelf over zijn nieuwe album vol samenwerkingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

grote namen

De 58-jarige zanger scoort al tientallen jaren hits zoals Aïcha en C'est La Vie en is nog lang niet klaar! Er zit een nieuw album aan te komen en de samenwerkingen die we daarop kunnen verwachten zijn niet mis. Grote namen als French Montana, Maître Gims, DJ Snake, DJ Khaled en David Guetta zullen allemaal op de nieuwe plaat te horen zijn.

"Er komen nog een hoop verassingen aan!"

soolking

Opvallend is ook de samenwerking met de Frans-Algerijnse rapper Soolking, vooral bekend van de FunX-hit Dalida (Paroles paroles). Cheb Khaled vertelt dat hij zichzelf erg in de jonge artiest herkent. De twee kennen elkaar al sinds vroeger en komen uit dezelfde buurt. "Ik heb voor Soolking gekozen, omdat hij nieuw is en wij hetzelfde hebben meegemaakt." Cheb Khaled was al te horen op het album van Soolking met het nummer Mirage, maar er komt dus nóg een samenwerking van de twee aan. Deze zal op Khaleds album te horen zijn en gaat volgens hem "de wereld veroveren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie