Music

Misschien ken je Soolking nog niet, maar dat gaat snel veranderen

foto: YouTube: Africa Jungle
  1. Newschevron right
  2. Misschien ken je Soolking nog niet, maar dat gaat snel veranderen

Al van Soolking gehoord? Deze Frans-Algerijnse rapper is een fenomeen in de Arabische wereld en het zal niet lang duren voordat hij ook heel Europa heeft veroverd. Deze 27-jarige rapper staat met zijn nieuwste track Dalida op nummer 1 in Algerije, Marokko en Tunesië en wereldwijd op nummer 6 op Deezer. De bijbehorende clip heeft al binnen twee weken 26 miljoen views op YouTube. En niet te vergeten: hij is de DiXte op FunX.

Unieke stijl

Maar wie is deze rapper eigenlijk? Zijn echte naam is Abderraouf Derradji en hij komt uit Algerije. Hij begon met muziek met de groep Africa Jungle, waarmee hij twee albums uitbracht. Wat hem zo bijzonder maakt is de unieke mix van stijlen die je hoort in zijn muziek: je hoort raï en hiphop, rap en zang, Frans en Arabisch. Hij wil niet in een hokje geplaatst worden, wat ook wel blijkt uit de hit van dit moment.

Dalida

De clip van Dalida staat symbool voor het groeiende succes van Soolking, terwijl de wereld om hem heen het tegenovergestelde vertelde. Hij rapt letterlijk: ''Niemand zal je helpen, je bent toch al dood. Je zult je hele leven blijven struggelen en nachtmerries zullen je dromen vervangen.'' Maar dit zijn volgens hem slechts woorden (paroles), waar hij duidelijk niet naar heeft geluisterd...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

YouTube-hit

Soolking was te horen op het album International van L'Algérino met de track Adios, maar werd vooral populair door zijn optreden van de track Guérilla bij de Franse radiozender SKYROCK. Binnen een paar maanden haalde hij ruim 140 miljoen views op YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solo-Album

Onlangs tekende Soolking bij Affranchis Music, het label van de Franse rapper van Sofiane. Hij is hard bezig met zijn solodebuutalbum, dat binnenkort zal uitkomen. Kun je niet wachten om Soolking te checken? Op 29 september staat hij in The Box in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie