Naar homepage
FunX

"Michael Jackson niet boycotten op de radio"

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. "Michael Jackson niet boycotten op de radio"

Michael Jackson wordt in de documentaire Leaving Neverland opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik, maar dat is voor veel mensen geen reden om de Amerikaanse artiest te boycotten op de radio. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag en FunX onder 21.908 deelnemers. Acht op de tien (82%) van de jonge mensen tot 35 jaar vindt dat de liedjes van The King of Pop gewoon op de radio gedraaid moeten blijven worden. Wel geeft één op de vijf (21%) van alle ondervraagden aan zijn liedjes met minder plezier te beluisteren.

Muziek en daden los van elkaar zien

De meeste ondervraagden zien de persoon Michael Jackson los van zijn muziek. Zo zegt iemand: "Je kan best een oordeel hebben over zijn muziek, zonder dat je daarmee zijn daden goedkeurt." Ook wordt gezegd dat het seksueel misbruik nooit bewezen is en dat mensen zelf de keuze moeten hebben of ze wel of niet naar zijn muziek willen luisteren.

Boycotten op de radio?

Een deel van de deelnemers (16%) geeft aan dat ze een boycot van Michael Jackson door radiozenders wel terecht zouden vinden. Een groot deel (68%) blijft de nummers van MJ als vanouds luisteren. Een deel is al actiever geweest, want 10% geeft aan dat ze zelf zijn muziek wel hebben geboycot, bijvoorbeeld door de liedjes uit hun playlist te verwijderen. Van de ondervraagden is 4% voor een boycot van zijn muziek op YouTube en 4% voor een boycot op Spotify.

Veel twijfel over schuldvraag

Wat opvalt is de twijfel of Michael Jackson schuldig is aan seksueel misbruik. Van de ondervraagden zegt 47% te twijfelen aan zijn schuld, 37% denkt dat hij schuldig is en 16% denkt van niet. Van de mensen die de documentaire Leaving Neverland hebben gezien, denkt de grootste groep (53%) wél dat Jackson schuldig is.

Michael Jackson blijven draaien

De muziek van Michael Jackson boycotten, hoeft niet volgens een groot deel van de jonge mensen tot 35 jaar. 78% zegt de liedjes van Michael te blijven luisteren, tegenover 63% van de deelnemers boven de 35.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie