FunX

Maakt 'Turkse Boot' docu taboe bespreekbaar?

  1. Newschevron right
  2. Maakt 'Turkse Boot' docu taboe bespreekbaar?
Chris Belloni zorgde vorig jaar voor de nodige ophef in de Moslim-gemeenschap met zijn documentaire 'I Am Gay And Muslim'. In maart is een nieuwe docu van de filmmaker op het witte doek te bezichtigen. In 'De Turkse Boot' worden deelnemers gevolgd die vorig jaar aanwezig waren bij de botenparade tijdens de Canal Parade van Gay Pride. Na afloop zijn verschillende feestgangers ernstig bedreigd. In de documentaire vertellen twee homoseksuele Turkse Amsterdammers hoe de Turkse gemeenschap omgaat met homoseksualiteit.

"De film is ook een middel om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Ervoor te zorgen dat die bedreigingen en elkaar niet kunnen laten zijn hoe je bent, om daarover te spreken met elkaar. De film is eigenlijk heel feestelijk, we laten zien hoe gaaf de Gay Pride was met de Turkse boot. Ook heeft het een soort serieuze ondertoon en willen we met elkaar over dit onderwerp blijven praten want de bedreigingen waren heel vervelend achteraf," aldus Belloni.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76940959"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie