FunX

Ikram Jaballah: van bijstandsmoeder tot uitkeringstoekenner

  1. Newschevron right
  2. Ikram Jaballah: van bijstandsmoeder tot uitkeringstoekenner
Ikram Jaballah (29) was een paar jaar geleden een alleenstaande moeder met een uitkering. Totdat ze weer aan het werk ging en als klantmanager zelf bepaalde of andere alleenstaande moeders recht hadden op een uitkering. Haar passie is het helpen van anderen en dat doet ze onder andere als bestuurslid van Stichting Al Nisa. Afgelopen zondag vertelde ze haar inspirerende verhaal in Hi5.

Geen diploma
Ikram begon na de middelbare school aan de lerarenopleiding Frans, omdat ze net als haar vader voor de klas wilde staan. Maar toen ze trouwde en al snel zwanger raakte, besloot ze tijdelijk te stoppen met haar studie. Ook een opleiding Theologie en Islam rondde ze niet af, maar Ikram is er trots op dat ze zonder papiertje maar met doorzettingsvermogen toch haar huidige baan heeft weten te bemachtigen.

Bestuurslid
Naast haar werk als penningmeester voor Al Nisa, zet Ikram zich ook al jaren in voor de Palestijnse zaak. Begin dit jaar deed ze met ruim 1300 anderen mee aan de Gaza Vrijheidsmars naar Gaza. Helaas werd de groep aan de Egyptische grens tegengehouden. Over haar ervaringen hield ze een blog bij op de website wijblijvenhier.

Prijs
Op vrijdag 21 mei was Ikram een van de winnaars van de Hi5 Stimuleringsprijs. Waarom ze die prijs heeft gewonnen, wat de reden was dat ze besloot haar hoofddoek af te doen en waar stichting Al Nisa voor staat, vertelde ze op zondag 30 mei in Hi5 tussen 17 en 19 uur. De hele show kan je hieronder terugbeluisteren:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201005301700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie