FunX

Dio en Sef ontvangen De eerste FunX Award!

  1. Newschevron right
  2. Dio en Sef ontvangen De eerste FunX Award!
Op 6 februari sprak je ochtendkameraad (Fernando) in Start met Dio en Sef over hun toekomstplannen en de opvolger van de hit Tijdmachine. Dio had een uitgesproken mening over z’n ex. Sef vertelde hoe hij op het idee kwam voor het refrein van de Xchart nummer 1 hit 'Tijdmachine'.

In Start stelde ik Dio en Sef een paar vragen aan de hand van de tekst van Tijdmachine. Check hier de videobeelden!

Had ik je in mijn armen, Had ik je op mijn schoot. Want had ik een tweede kans, Dan had ik het niet verkloot. Als ik terug kon in de tijd, Had ik dingen niet gezegd. Ruzies die we hadden ging ik liever uit de weg, Yes. En alles wat ik over heb, het spijt me, als ik terug kon in de tijd was je nu niet meer mijn ex.

Dio en Sef kregen ook van FunX een speciale prijs voor het feit dat ze een maand lang bovenaan de Xchart staan met Tijdmachine.Luister naar het volledige interview:De jonge rapper Dio uit Amsterdam maakte al snel naam voor zichzelf na het verschijnen op hits als Dom, Lomp en Famous en Stuk.Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum Rock & Roll. Dio snijdt op deze plaat gevoelige onderwerpen aan. Als je naar nummers luistert als Papa, Blijf Lopen en Duivelszoon dan krijg je een beter beeld van wie Dio is. Zijn tweede officiële single Tijdmachine werd een dikke hit op FunX. Hij staat al 4 weken in de Xchart op de nummer 1 positie.

Eerste contract bij TopNotch
“Op mijn 16e begon ik met muziek maken. Mijn eerste nummer maakte ik voor de grap, die sloeg aan... Toen kreeg ik ook meteen een contract aangeboden bij TopNotch. Dat was in 2004. Maar toen ging het mis. De deal werd voor mijn neus weggetrokken. De meeste artiesten hebben een struggle die ze moeten afleggen voordat ze succes hebben. Bij mij gebeurde dat andersom.”

De wederopstanding
“Twee jaar geleden stond ik op het punt om in te storten. Iedereen zei dat ik het niet zou gaan maken. Mijn beste vrienden hebben me verraden. Ook ben ik er veel kwijtgeraakt. Toen bedacht ik me: Ik ben aan het falen. En dat is wat ik niet trek. Dan gaat het mis. Op school had ik ook veel faalangst. Ik ben zo vaak van school getrapt. Op een gegeven moment had ik nog maar één kans had op een normale toekomst.”

Tijdmachine

{youtube}DT6tpUbWOms{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie