FunX

Dikker door jouw boodschappengedrag?

  1. Newschevron right
  2. Dikker door jouw boodschappengedrag?
Maak jij een boodschappenlijstje als je naar de supermarkt gaat of ga je daar zonder plan heen? Volgens een Brits onderzoek is er een verband tussen overgewicht en de manier waarop je boodschappen doet. Uit de 2000 mensen die hieraan hebben meegedaan, konden ze vier verschillende types halen. Degenen met het meeste overgewicht waren de impulsaankopers. De mensen die een lijstje samenstelden en zichzelf af en toe een impulsaankoop gunden, hadden het minste overgewicht.

Volgens gezondheidscoach Ralph Moorman zijn er in Nederland veel impulsaankopers. Degenen die zich bij Moorman aanmelden zijn meestal juist controlfreaks die het zichzelf te moeilijk maken en in een jojodieet terecht komen. De coach helpt mensen hierbij een balans te vinden. Hij raadt mensen ook aan om niet met honger boodschappen te doen. Dan ben je sneller geneigd om ongezonde aankopen te doen.

In eten zitten veel verslavende E-nummers. Door al die verschillende smaken wil je meer eten. "Als je terug naar de natuur gaat, ga je automatisch minder van eten. Als je ervoor zorgt dat je zelf zo min mogelijk van die onbewerkte producten koopt en ook weer leert daarmee te koken, dan ga je automatisch ook minder van het slechte eten. Hoe puurder hoe beter," aldus Moorman.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F75422822"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie