FunX

SPOKEN: Oneindig lang leven?

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Oneindig lang leven?
Mensen zijn al sinds hun bestaan op zoek naar het eeuwige leven en dus gaat Manu op zoek naar antwoorden en bekijkt de mogelijkheden van een eeuwig -en op z'n minst langer- leven. Hij spreekt met cryonist Henry Sturman die zich na zijn dood zal laten invriezen, zodat hij later wellicht weer kan leven en futuroloog Arjen Kemphuis die gelooft dat de wetenschap zeer snel met technologieën op de proppen zal komen, waardoor we langer kunnen leven.

Christenvervolging

In het eerste uur zoomt Manu samen met James van de Fakkelteitgroep en Wimco Ester, woordvoerder van de organisatie Open Doors, in op de problematiek van christenvervolging in de wereld. Voeren missionarissen een aantal eeuwen geleden nog de wereld over om anderen het christendom op te leggen, nu worden christenen op zeer veel verschillende plekken vervolgd vanwege hun geloof. Open Doors publiceert elk jaar een lijst met daarop de 50 landen waar de meeste christenvervolging plaatsvindt.

Duidelijke Taal

James is het hele eerste uur te gast en geeft daarom ook tekst en uitleg bij één van zijn meest favoriete lyricale performances, afkomstig van de Amerikaanse rapper Lacrae die niet schroomt een Christelijke boodschap in zijn muziek te stoppen.

Dichter Bij De Dichter

Vorige week gaf Derek Otte het stokje door aan de Palestijns-Rotterdamse dichter en MC, Stryder. Hij draagt een speciaal voor deze uitzending geschreven Spook voor over zijn interpretatie van het eeuwige leven.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201301202100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1

Nas & Damian Marley - Tribal War
Kanye West - Jesus Walks
Killah Priest - B.I.B.L.E.
Talib Kweli - Give 'Em Hell
James - Tonis Story
Lacrae - Sacrifice (Duidelijke Taal: James)
Jedi Mind Tricks - Heavenly Divine
Edo G. Ft. Masta Ace - Wishing
Gentleman - Send A Prayer

Uur 2

Outkast - Mrs. Jackson
Jay Z Ft. Mr. Hudson - Young Forever
M.O.P. - Cold As Ice
Drake Ft. Lil Wayne, Kanye West & Eminem - Forever
Stryder - Rauw
Souls Of Mischief - 93 Till Infinity
Common - Forever Begins

Ster advertentie
Ster advertentie