FunX

Carolien haalt ruim 40.000 euro op voor billboard-actie "Free Palestine": "Binnen een paar uur geregeld"

foto: Screenshot: SteunActie
  1. Newschevron right
  2. Carolien haalt ruim 40.000 euro op voor billboard-actie "Free Palestine": "Binnen een paar uur geregeld"

De kans is groot dat je langs de snelweg veel borden tegenkomt met de tekst: "Free Palestine". Binnen een paar uur tijd heeft Carolien dit namelijk voor elkaar gebokst met behulp van een tikkie-actie, vertelt ze in Start met Fernando. De teller van de inzamelingsactie staat inmiddels op ruim veertigduizend euro.

Free Palestine

Carolien reed gisteren zelf op de snelweg langs een van de velen billboards die de Israëlische slachtoffers benoemen. "Ik zag die borden en ik dacht: er moet nu misschien ook geluid van een andere kant komen", vertelt ze.

Carolien verzamelt geld voor 'Free Palestina' reclames langs snelwegen

Watermeloen

Naast de tekst "Free Palestine" zie je ook een watermeloen emoticon en Carolien legt uit waar die voor staat. "De watermeloen is al voor langere tijd een teken van verzet. Daarnaast heeft het dezelfde kleuren als de Palestijnse vlag en het is daar het nationale fruit", aldus Carolien.

Ze koos daarnaast ook voor de watermeloen-emoticon om een shadow ban te vermijden. "Wanneer je je uitspreekt over de oorlogsmisdaden of openlijk op social media pleit voor vrijheid voor iedereen, ongeacht religie, cultuur of afkomst, dan heb je al snel te maken met een shadow ban. Met name op Instagram", zegt ze. "De watermeloen is dus een teken om censuur te vermijden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tikkie-actie

Om deze billboard-actie te kunnen bekostigen heeft Carolien een Tikkie-Actie opgezet en dat ging harder dan verwacht. "Met mijn eigen vriendenkring dacht ik dat we ongeveer twee tijdsmomenten in konden kopen." Al snel was het Tikkie-limiet bereikt en heeft Carolien een actie-pagina geopend. "De teller stond toen ik net van huis reed op dertigduizend euro."

Ze vertelt dat er een aantal gulle gevers tussen zitten. Zo doneerde iemand recentelijk 300 euro en heeft Carolien zelfs bedragen voorbij zien komen van tweeduizend euro. Maar de donaties van één en twee euro blijven haar ook bij. "Dit laat zien dat mensen het geld waarschijnlijk niet kunnen missen, maar zich toch geroepen voelen om toch iets te doen en om iets bij te dragen om deze boodschap de wereld in te brengen", zegt ze. Voor alle bedragen is Carolien even dankbaar. "Hiermee eisen we een stop op de apartheid en eisen we een einde de oorlogsmisdaden."

Hulp

Met het geld dat ze nu heeft opgehaald kan ze het beeld op veel meer plekken latenzien dan ze in eerste instantie van plan was. "Wellicht kunnen we nog iets organiseren op het Malieveld, daar zijn we achter de schermen hard mee bezig. Mocht er nu echt nog heel veel geld binnekomen, dan gaan we ook wel kijken hoe we het in kunnen zetten voor hulporganisaties in Palestina. Want hebben ze het gewoon heel hard nodig", aldus Carolien.

Ster advertentie
Ster advertentie