FunX

Chivv: "Ik zal Suriname altijd ondersteunen, zo sta ik in het leven"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Chivv: "Ik zal Suriname altijd ondersteunen, zo sta ik in het leven"

Iemand die Suriname altijd in zijn hart draagt, is Chivv. De rapper komt regelmatig in Su en maakte vorige maand nog van dichtbij mee hoe heftig de economische crisis en coronasituatie daar zijn. Hij vertelde er meer over aan Tannaz en Gilly.

Quote

Altijd als ik naar Su ging, was het een vibe daar. Vorige maand was dat heel anders.

Economische crisis

Wat Chivv altijd doet als hij in Suriname is, is het financieel ondersteunen van zijn familie. Hij merkte vorige maand echter met wat voor keiharde economische crisis het land kampt. "Ik merkte dat die ene barkie die ik vroeger bijvoorbeeld aan mijn oma gaf nu niets meer waard is. Door de hoge prijzen is het geld zo op. Ik moet nu dus meer geld geven, anders overleven ze daar niet."

Suriname en familie ondersteunen

De situatie in Nederland begint langzamerhand te verbeteren en binnenkort staan er ook weer wat optredens op de planning. Dat voelt dubbel voor Chivv.

"Als ik straks hier aan het viben ben, terwijl ik weet hoe het nu in Suriname gaat, dan vind ik dat wel fucked up. Maar aan de andere kant, als ik dat niet doe, dan kan ik mijn familie ook niet ondersteunen. Dus ik moet hoe dan ook doorgaan. Daarnaast zal ik Suriname ook altijd ondersteunen. Zo sta ik gewoon in het leven."

FunX 4 Su

De coronapandemie treft Suriname harder dan ooit. Er is op dit moment sprake van de hoogste alarmfase en er worden gemiddeld 200 besmettingen per dag gemeld op een totaal van 600.000 inwoners. Op de intensive care geldt code zwart. Er is een tekort aan middelen en aan medische krachten. Daarom heeft Suriname jouw hulp hard nodig. Doneren kan via deze link!

Eerst meer lezen? Check alle info en verhalen op FunX.nl/4su.

Ster advertentie
Ster advertentie