FunX

Wanneer ben je koopverslaafd?

  1. Newschevron right
  2. Wanneer ben je koopverslaafd?
Ben je shopverslaafd als je meerdere keren per dag op kortingswebsites kijkt? Froukje Wouts, therapeute koopverslaving, vindt van niet. Ze zegt je je zorgen moet gaan maken als je iedere nacht op tijd wil zijn voor de nieuwe deals op kortingswebsites.

Volgens Froukje zijn niet alle mensen gevoelig voor koopdrang en duikt het vaak op bij mensen die in een moeilijke periode zitten, "omdat je thuis zit door ziekte of omdat er gebeurd iets in je leven waardoor je gevoeliger wordt voor koopdrang." Ook zegt ze dat ze kick bij mensen met koopdrang vaak zit bij de aanschaf van het product, "veel meer dan met wat ze er daarna mee doen."

Eenzaam

Eenzaamheid is volgens Froukje een groot verschil in koopverslaving in de winkel en op het internet. "Ik denk dat veel mensen die koopverslaafd zijn en winkelen, veel halen uit de aandacht van de verkoopster. Daar zit ook vaak eenzaamheid achter." Online gaat het volgens haar vooral om de beste deal binnenhalen. Gelukkig is een koopdrang behandelbaar. Hoe? Dat hoor je hieronder van Froukje Wouts, therapeute koopverslaving.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62069962&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie