FunX

Coronacrisis: dit is wat je van FunX kunt verwachten

  1. Newschevron right
  2. Coronacrisis: dit is wat je van FunX kunt verwachten

Vanwege het coronavirus hebben de meeste bedrijven maatregelen moeten treffen. Ook bij FunX zijn er dingen veranderd. Juist nu ons leven zo is veranderd en onderling contact beperkt is, wil FunX er voor je zijn om je te informeren en - via al onze kanalen (radio, web/app & social) - contact te laten houden met je vrienden, familie, klasgenoten en iedereen om wie je geeft. Als het lukt je daarbij ook af en toe even te laten lachen zijn we helemaal blij.

Lege redactie

Nog nooit was de FunX-redactie zo uitgestorven als deze week. Het hoort allemaal bij de noodzakelijke maatregelen: de meeste FunX-medewerkers werken vanuit huis. Overleggen vinden plaats via apps als Slack, WhatsApp en Google Hangout.

Alleen de dj's maken hun shows nog vanuit de studio. Ook dat gebeurt vanuit verschillende locaties om zo het contact zoveel mogelijk te vermijden. Zo werkt Fernando voor Start vanuit de studio in Amsterdam en maakt Dulci ClassX vanuit Rotterdam. Alle studio's zijn uiteraard voorzien van hygiënische en sociale voorzorgsmaatregelen. Zo heeft elke dj ook een eigen 'plopkap' voor over de microfoon. Daarnaast worden er zo min mogelijk gasten uitgenodigd in de studio.

Verhalen

Ondanks dat de meeste redactieleden en radioproducers thuiszitten, gaat FunX gewoon door met het brengen van verhalen. "We leven mee met alle mensen die keihard aan het werk zijn en ook met de grote groep mensen die noodgedwongen thuiszit", zegt programmaleider Eva Hol. "We brengen de verhalen van ons publiek dat zich inzet in deze gekke tijden, maar maken ook je dag wat beter met - zoals je van ons gewend bent - je favoriete tunes."

updates

Wat je de komende dagen kunt verwachten op FunX? Updates van het buitenland, door onze eigen 'correspondenten': jongeren uit Suriname, de Antillen, Marokko en Turkije praten ons bij over de situatie in hun land. Heb jij vrienden of familie in het buitenland en zijn de grenzen daar dicht? Vertel het ons en wij laten ze vertellen hoe zij de ‘coronacrisis’ daar beleven.

Ook deelt FunX de verhalen van alle mensen die keihard aan het werk zijn: van zorgmedewerkers tot vakkenvullers. En nu alle scholieren 'online les' krijgen, gaat Sander in 7/11 op zoek naar 'De Slimste Student'.

Socials

Op de website en social media-kanalen van FunX worden de verhalen van luisteraars en het laatste coronanieuws gedeeld. Je kunt alle updates volgen via FunX.nl/corona en onze liveblog op de homepage.

Muziek

Uiteindelijk is muziek een onmisbaar deel van FunX en daarom is er een speciale Lockdown Playlist. Deze Spotify-afspeellijst wordt dagelijks aangevuld met requests van luisteraars.

Daarnaast is FunX bezig met nog veel meer toffe plannen, maar daarover vertellen we je later meer!

Ster advertentie
Ster advertentie