FunX

Rolex-expert Jasper exposed YouTubers met nephorloges: "Doe niet alsof je the real deal draagt"

foto: Facebook: Jasper Lijfering
  1. Newschevron right
  2. Rolex-expert Jasper exposed YouTubers met nephorloges: "Doe niet alsof je the real deal draagt"

De Amsterdamse juwelier Jasper Lijfering plaatst op zijn YouTube-account regelmatig video's waarin hij zijn mening over de horlogecollecties van bekende mensen geeft. Dinsdag gooide hij een video online over de horloges van de Nederlandse YouTubescene. Wat blijkt? Armoo en Joey Bravo hebben volgens de horloge-expert neppe Rolexen aan hun arm hangen. En dat keurt Jasper echt af. In De Avondshow legt hij aan FunX-dj Patrick uit waarom.

Hoe kan je zien dat het nep is?

Om te beginnen vertelt Jasper eerst hoe hij ziet of een merkhorloge echt of nep is. "Soms is het zó nep dat ik het vanaf de overkant van de straat zie." Volgens de horloge-expert is er niet één gouden tip om de echtheid van een horloge te testen. Maar over het algemeen zijn dure horloges een soort meesterwerk die met Zwitserse precisie gemaakt zijn. En dat is simpelweg gewoon niet te vervalsen.

"Als ik een tekening maak, hoe zie jij dan dat het geen echte Van Gogh is? Er zijn zoveel verschillende indicaties"

doodsbedreigingen

Jasper is niet bang om zijn keiharde mening over de horloges van bekende mensen te geven. De video waarin hij de nephorloges van Armoo en Joey Bravo afkraakt, heeft in korte tijd veel views te pakken op YouTube. Jasper vindt dat zij de "meest wacke collectie" van de Nederlandse YouTubescene hebben. Inmiddels heeft de horloge-expert al veel haat over zich heen gekregen: "De doodsbedreigingen die ik krijg, daar word ik ook niet heel warm van hoor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom nephorloges echt niet kunnen

Over smaak valt niet te twisten, maar er is één ding dat volgens Jasper écht niet kan en dat is het dragen van nephorloges. Op deze manier draag je bij aan de afbreuk van het merk én stimuleer je de illegale markt.

"Nephorloges zijn vaak van slechte kwaliteit en worden onder slechte omstandigheden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan kinderarbeid. Het geld dat je in zo'n fake markt stopt - alleen om cool te doen bij je vrienden - gaat echt niet naar onschuldige mensen toe. Het is gewoon een gare business."

Jasper heeft dan ook een belangrijk advies:

"Ik snap dat dure horloges veel geld kosten en dat niet iedereen dat kan betalen. Maar kies dan voor iets dat lager geprijsd is en ga niet doen alsof je the real deal hebt, terwijl je fake shit draagt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie