FunX

Kosso: "Als ik niet die 'kast' was zou ik als artiest minder groot geworden zijn"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Kosso: "Als ik niet die 'kast' was zou ik als artiest minder groot geworden zijn"

Rapper, ondernemer en bodybuilder Kosso is weer terug met een nieuwe documentaire genaamd Back in Shape. In deze documentaire zie je hoe de rapper binnen tien weken tien kilo aankomt. Vanochtend schoof hij aan bij Start met Fernando om meer te vertellen over zijn nieuwe docu.

Dit is hoe Kosso 10 kg aankwam in 10 weken

15 kilo afgevallen in 2020

Nadat Kosso in 2019 een bodybuildingwedstrijd won, viel hij in 2020 maar liefst 15 kilo af, omdat hij weinig kon sporten door de lockdown. Zelf noemt hij 2020 een periode waarin hij zichzelf verloor. "Ik train al sinds m'n veertiende. Het is mijn passie en het is alles wat ik doe. Het is onderdeel van mijn onderneming, maar ook van mijn imago als artiest. Ik denk zelfs dat als ik nooit die 'kast' was geweest dat ik misschien als artiest minder groot geworden zou zijn, want het is wel iets unieks aan mij. Het is dus wel een deel van mijn leven en als dat deel ineens wegvalt en je andere prioriteiten moet stellen dan voelt het ergens alsof je jezelf hebt verloren."

Quote

Ik moet mijn fans blijven motiveren en natuurlijk ook mezelf.

Kosso

"Die ene rapper die gespierd is"

Ondanks dat Kosso zichzelf verloor, ging hij niet gebukt onder stress en vond hij het nodig om zijn fans te blijven motiveren door weer te gaan trainen. "Ik ben het gezicht van mijn onderneming. Ik moet mijn fans blijven motiveren en natuurlijk ook mezelf. Ook als artiest sta ik bekend als die ene rapper die gespierd is en als je dan niet meer die gespierde rapper bent dan klopt het allemaal niet meer."

"Gezondheid is het allerbelangrijkste"

In de documentaire is ook te zien hoe Kosso worstelt met rugklachten, waardoor hij bepaalde oefeningen minder goed kan uitvoeren. Dat vergde niet alleen fysiek veel van hem, maar ook mentaal. Hij zegt dan ook dat het altijd belangrijk is om je gezondheid voorop te stellen. "Ik ben meteen naar de fysiotherapeut gegaan. Je moet je lichaam ook voldoende rust geven. Gezondheid is het allerbelangrijkste. Je merkt dat wanneer je rug- of hoofdpijn hebt dat je gewoon niet optimaal kan functioneren, ook niet tijdens je werk. Ik denk dat ik vooral rugpijn kreeg, omdat ik gewoon oververmoeid was. Daarom moet je jezelf echt rust kunnen geven."

Spiermassa behouden

Hoewel Kosso zijn best doet om in topvorm te blijven, doet hij het tijdens de ramadan iets rustiger aan. Zijn tip aan andere mensen die vasten, is om zoveel mogelijk spiermassa te behouden in plaats van spieren te kweken. "Het is tijdens de ramadan vooral belangrijk om spiermassa te behouden. Je kan nu niet gaan groeien of nieuwe doelen stellen. Blijf vooral goed eten wanneer dat mag en probeer je lichaam in vorm te houden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie