FunX

Kirsten van den Hul is 'Beyond N*ggab*tch'

  1. Newschevron right
  2. Kirsten van den Hul is 'Beyond N*ggab*tch'
Naar aanleiding van de term niggabitch in de glossy Jackie wordt aanstaande vrijdag de talkshow 'Beyond N*ggab*tch' georganiseerd. Daar zal gesproken worden over beeldvorming en de presentatie van vrouwen in de fashion en media. De talkshow wordt geleid door Black Magic Woman en voormalig VN-vrouwenvertegenwoordiger Kirsten van den Hul. Ze was vandaag te gast in de FunX ochtendshow om meer over Beyond N*ggab*tch te vertellen.

Diversiteit

Beyond N*ggab*tch is voor Kirsten een manier om ervoor te zorgen dat beeldvorming in de toekomst beter gaat. "Een begin is meer diversiteit op redacties te hebben." Het onderwerp keert steeds terug, maar toch tonen cijfers aan dat de verhouding man/vrouw en allochtoon/autochtoon niet gelijk loopt op redacties. "Je hoort vaak we willen wel, maar we kunnen ze niet vinden." Tijdens Beyond N*ggab*tch wordt onder meer aandacht geschonken aan nieuwe manieren van netwerken om 'ze' wel te kunnen bereiken. "Het gaat om netwerken die elkaar niet kunnen vinden. Aan de andere kant is het ook laat jij je wel vinden? Iedereen moet dus investeren in een divers netwerk."Griezelig

Kirsten spreekt Arabisch, Russisch, Frans, Engels, Tunesisch, Spaans en nog een lange lijst aan talen, maar naast haar alfatalent bekleedt ze ook de functie van Oost-Europa deskundige. Daarom vroeg Fernando haar wat ze vindt van het meldpunt van de PVV. "Angst verkoopt. Ik maak mij zorgen om dit land." Dat betekent overigens niet dat Kirsten ontkent dat er problemen zijn in de samenleving, maar die hebben volgens haar te maken met arbeidsmigratie. "Dat zijn sociaal-economische problemen. Ze hebben dus niet te maken hebben met de afkomst van mensen. Het zijn problemen die te maken hebben met de situatie waarin mensen zich bevinden." Daarom vindt Kirsten het meldpunt waarbij mensen automatisch gelabeld worden op etnische achtergrond "heel griezelig".

Ster advertentie
Ster advertentie