FunX

Zonder vaderfiguur loop je altijd achter? #CritiX

  1. Newschevron right
  2. Zonder vaderfiguur loop je altijd achter? #CritiX

"Kinderen die zonder vaderfiguur opgroeien beginnen hun leven altijd met een achterstand". Deze stelling heeft Angelique afgelopen zondag besproken in CritiX. Zowel de jonge vaders in de studio en de meeste luisteraars waren het erover eens: zonder vader mis je iets belangrijks in je leven.

Daddy issues

De 25-jarige Ciana, bekend van het CritiX panel, groeide ook op zonder vader. "Mijn stiefvader is een hele lieve man en doet veel voor me, maar hij had veel moeite om fysiek zijn liefde te uiten. En van mijn biologische vader kon ik dat ook niet krijgen. Nu ik wat ouder ben, heb ik wel het gevoel dat ik dat wel heb gemist." Angelique vroeg of Ciana daarom ook last had van bindingsangst of andere 'daddy issues'. "Ik weet dat ik er heel veel moeite mee heb om mij volledig open te stellen, omdat je op een zekere hoogte toch vertrouwensproblemen hebt."

"Mijn leven was anders geweest"

In de studio schoven jonge vaders, Jaouad en Servinio, aan. Naast dat zij zelf amper contact kunnen hebben met hun kinderen, zijn zij ook alleen door hun biologische moeder opgevoed. Waar Servinio er op latere leeftijd achter kwam dat zijn Marokkaanse vader niet zijn bloed had, heeft Jaouad altijd zonder vaderfiguur moeten leven. "Ik merk wel dat ik veel heb gemist in mijn jeugd", vertelt Jaouad. "Ik woonde bij mijn grootouders, maar zij waren zo oud dat we niet met elkaar overweg konden. Door meningsverschillen groeide ik eigenlijk op in verschillende instellingen. Terwijl er eigenlijk een vader en moeder voor mij hoorden te zijn. Dan was mijn leven heel anders geweest."

Spoken word artiest Insayno sloot deze week de stelling af. Hij heeft pas sinds kort contact met zijn vader en schreef een stuk over het gemis.

Ster advertentie
Ster advertentie