FunX

Winne over de rechtszaak van Feis: ''Er moet gerechtigheid komen''

foto: Instagram winne_ecktuh
  1. Newschevron right
  2. Winne over de rechtszaak van Feis: ''Er moet gerechtigheid komen''

Het is een belangrijke dag voor de nabestaanden van Feis. Vandaag is namelijk de eerste zittingsdag in de rechtszaak. Hij kwam bijna twee jaar geleden tijdens de jaarwisseling om het leven bij een schietpartij in Rotterdam. Feis overleed op 32-jarige leeftijd. In Start met Fernando spreekt Winne over de rechtszaak en het verlies van Feis.

Winne: ”We hebben gerechtigheid nodig”

zo snel mogelijk voorbij

''Ik merk dat ik minder slaap, ik heb eigenlijk geen oog dichtgedaan'', vertelt Winne als Fernando hem vraagt hoe deze dag voor hem is. ''Het zijn gewoon wonden die weer opengehaald worden, dat maakt het moeilijker om te helen.'' Hij hoopt dan ook dat de rechtszaak zo snel mogelijk voorbij is, zodat de focus weer op het helingsproces kan komen te liggen.

Spreekrecht

Winne zal tijdens de rechtszaak gebruikmaken van zijn spreekrecht. Het spreekrecht staat in de wet vast voor het slachtoffer en nabestaanden. Meestal doen familieleden hun woord en niet bijvoorbeeld de vrienden van een slachtoffer. Het is daarom bijzonder dat Winne zijn verhaal gaat doen in deze rechtszaak. Het was totaal niet makkelijk om te doen, maar hij vertelt dat hij zijn gevoelens op papier heeft gezet en dat iemand anders het zal voordragen.

Door corona is het niet mogelijk voor iedereen om aanwezig te zijn bij de zitting. Winne kan gelukkig wel van afstand meekijken.

Gerechtigheid

Winne vertelt er altijd moeite mee te hebben gehad om over zijn verlies te spreken, maar nu de rechtszaak er is heeft hij een gevoel dat het onder de aandacht gebracht moet worden.

''Er moet gerechtigheid komen.''

Sterkte aan alle familieleden, vrienden en fans die Feis in hun hart dragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie