FunX

Jiggy Djé: ''Bizzey is de slimste domme guy van de wereld''

  1. Newschevron right
  2. Jiggy Djé: ''Bizzey is de slimste domme guy van de wereld''

Alles wat Bizzey aanraakt, wordt een hit. Na Doe Je Dans, Lekker Lekker, Badman Ollo en Traag zingt nu iedereen luidkeels mee met Ja! Vandaag dropte Bizzey zijn eerste soloalbum November, vernoemd naar zijn zoontje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

stupid, maar geniaal

Hoe komt het toch dat Bizzey in één klap zo succesvol is? Reporter Youssef vroeg het tijdens de persconferentie van het album aan de aanwezige artiesten en vloggers. De ex-Yellow Clawer blijkt vooral een grote gunfactor te hebben, maar ook zijn grenzeloze creativiteit valt in de smaak. En de manier waarop Jiggy Djé de kwaliteiten van Bizzey beschrijft, wordt door alle aanwezigen onmiddellijk bevestigd.

Jiggy Djé: ''Met alle respect noem ik hem altijd de slimste domme guy van de wereld.''

Yung Felix: ''Weet je wat Bizzey zo geniaal maakt? Soms denk je van: dit is zo fucking stupid. Laten we het uitbrengen.''

Jebroer: ''Hij pakt alles on-Nederlands aan, heel groots.''

Mr. Polska: ''Bizzey komt met een persoonlijke touch. En hij kan je gewoon goed lullen man.''

Kaulo domme shit

Ook in de tijd met Yellow Claw in de Verenigde Staten heeft Bizzey geleerd dat hij nooit moet twijfelen: ''Hij pakt alles groots aan'', verklaart Jebroer. En hoewel Bizzey heel bedachtzaam is in de stappen die hij zet, heeft hij geen moeite om ook af en toe wat stompzinnige dingen uit te kramen.

''Ik ben wel die guy die altijd kaulo domme opmerkingen maakt. Maar dat is gewoon hoe ik ben. Mijn hart ligt op mijn tong, ik zeg wat ik denk en soms is dat domme shit.''

033

Jiggy Djé twijfelde geen enkel moment om Bizzey te tekenen bij zijn label Noah's Ark. Natuurlijk vanwege zijn talent, maar vooral ook omdat hij uit Amersfoort komt - sowieso één van de meest overtuigende redenen om iemand een voorkeursbehandeling te geven.

Ster advertentie
Ster advertentie