Naar homepage
FunX

‘Paus niet meer van deze tijd’

  1. Newschevron right
  2. ‘Paus niet meer van deze tijd’
Paus Benedictus XVI (85) treedt op 28 februari af en gaat daarna bijkomen in zijn vakantiehuisje. Daarna verkast hij naar een klooster. Als aangewezen paus is het eigenlijk best gek om er zelf mee te stoppen, want in principe ben je paus tot het einde van je leven. Het klinkt misschien ouderwets, zo'n oude man op een troon. Vandaar de stelling: ‘Een paus is niet meer van deze tijd’. Zo’n 63% van de stemmers was het daarmee ‘eens’ en vindt dat de Katholieke kerk een andere vorm moet vinden.

Condooms uitdelen is uit den boze en homo’s mogen niet trouwen, volgens Benedictus XVI. Wat voor paus was het? En hoe moet het nu verder? Q-Bah vroeg het aan Bert Elbert, hoofd communicatie van de Katholieke Kerk Nederland:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F79037581"></iframe>
{/source}

Reacties

Ik ben het oneens met de stelling,” zegt Naomi. Volgens haar kan je de paus met de koningin vergelijken. Ze zijn allebei ergens goed voor.

Ook Naoual is het oneens met de stelling. Geloof kan niet uit de tijd zijn volgens haar.

Anouschka denkt dat een paus voor een gelovig persoon van belang is. Ze is het daarom eens met de stelling.

Maureen weet niet of een paus een toegevoegde waarde heeft.

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie