FunX

Moeders die eigenlijk geen kinderen wilden

  1. Newschevron right
  2. Moeders die eigenlijk geen kinderen wilden

Moeders die eigenlijk geen kinderen wilden. Het klinkt raar, maar ze zijn er zeker. Niet dat ze nu niet van hun kids houden, integendeel. Toch valt het moederschap niet altijd automatisch samen met blijdschap.

Deze week komt het boek Regretting Motherhood uit en Morad & Shay belden daarover met journaliste Angela Wals. Zij interviewden de schrijfster van het boek.

"Het is de sociale norm dat je moeder wordt en dan automatisch blij bent. Er is niet zo heel veel ruimte om iets anders te voelen. Het is een taboe om over spijt te praten."

emoties toestaan

Voor Regretting Motherhood zijn 23 vrouwen geïnterviewd die allemaal zeggen spijt te hebben van het moederschap. "Dat is wel iets anders dan spijt hebben dat je kinderen krijgt."

De meeste vrouwen hebben ook om verschillende redenen kinderen gekregen. Een deel vond dat het iets is dat hoort als vrouw, sommigen voelden zich onder druk gezet door man of sociale omgeving, anderen voelden fysiek dat het tijd was om zwanger te worden en er zitten ook vrouwen bij die bewust kinderen wilden, maar er later spijt van kregen.

"Vrouwen zitten zo vast aan een manier en het worden van een moeder. Er zijn heel veel vrouwen die bang zijn om na de geboorte emoties toe te staan die anders zijn dan ze hadden verwacht. De schrijfster van het boek is niet tegen kinderen, maar wil wel haar punt maken, namelijk dat vrouwen heel divers zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie